Toysdaily 玩具日報

樓主: Somebody_Ex

[分享討論] SHF 分享會精選 vol.71~~~地球的巫女~~~園咲若菜 Claydoll Dopant

支持若菜公主:):)
琴日拎左返黎~
講真面相,配件等等我都接受到
但係裙前面既水口位真係好礙眼...:o
很黃很暴力
jazz4004 發表於 3-7-2011 07:48 PM
黃色~~~暴力~~~~~~~~~:?此話何解呢 jazz 兄~~~:(
若菜變身前同變身後完全就係兩極.....
ivan0012 發表於 3-7-2011 07:58 PM
未變身前的公主當然多人 like 啲啦~~~~:shy:
十卜SOME大
依隻我都冇入
kit0829 發表於 3-7-2011 08:09 PM
THX kit 兄支持~~~claydoll 要鍾意先好入~~~:DD
support some 大!
望落some大呢QC OK
但希望吾好介意...在我來說呢隻笨大真係誠意欠奉...
反而Zero系kee ...
takeshi 發表於 3-7-2011 08:14 PM
THX 響兄支持先~~~:) claydoll 訂價唔算最高~~~不過質料都幾足幾重~~~:78:無配件一來係無咩嘢好配~~二來係笨大想慳番啲成本~~~:74:
頭像被屏蔽
這隻小弟覺得笨大造得不錯,上色比OOO系列好,造型又特別,正:71:
多謝支持~~~大家都覺得 claydoll 同公主格格不入嘛~~~我見隻 Terror 連埋頭飾都比其他 SHF Dopant 矮&#2 ...
Somebody_Ex 發表於 3-7-2011 12:48 AM

出得Zero就表示Bandai冇打算出可動啦:49:
可能在下無睇過拉打ge闗系 所以覺得依隻野好惡心- -''
需對她冇性趣,但咁睇又幾正:$
其實figuarts zero 係under shf 架...所以zero 出得shf 九成唔會出...    不過算啦~ 都係比下意見姐
leah周 發表於 3-7-2011 09:32 PM
多謝 leah周兄意見~~~:77: 因為之前 smilodon 話會有可動 SHF 檢討~~~如果係事實咁就會無端端多咗隻 Figuart Zero 架啦~~~再者我都係以儲 SHF 為大前題嘛~~~:)
佢個樣一向都係好恐怖
bigjohn2hk 發表於 3-7-2011 09:46 PM
瓷器公仔啲樣一向都幾嚇人~~~好多恐佈片都有拍過~~~:66:
十卜some大,
但對呢隻無乜愛, 見實物更有少少嚇人.... 算吧!
virtualman 發表於 3-7-2011 10:30 PM
THX virtualman 兄支持~~~:77:若菜公主唔啱就由佢啦~~~用魂限出係啱GE~~~:38:
好似個driver(腰帶)俾變態醫生調整過之後開始?
lyc51 發表於 3-7-2011 10:38 PM
調整過之後只係力量大咗~~~性情亦變後癲癲喪喪咁~~~但之後都回復正常~~~:78:
十卜Some大
但系...Claydoll個樣真系唔多開胃,個人甚不喜歡...
Fishy 發表於 3-7-2011 10:42 PM
THX fishy 兄支持~~~~:DD偶像公仔嘛~~~~有時真係幾嚇人架~~~:(
好驚~~~~~~~~~~~
小武 發表於 3-7-2011 10:43 PM
:time:~~~~~~~無可能
some兄,Claydoll我今日都攞咗~~~
造型方面的確接近劇中,非常討好!
不過裙上水口同面相就 ...
pein 發表於 3-7-2011 10:50 PM
係咪面相比劇中人更恐佈呀~~~:DD 不過一路玩 claydoll 一路諗下若菜~~~又有另一番享受~~~:shy:
支持若菜公主
米肥 發表於 3-7-2011 11:59 PM
終於有若菜公主粉絲啦~~~THX 米肥兄~~~:35:
SHF啲角色真你恨死人啦! 典解 sic唔出架
琴日拎左返黎~
講真面相,配件等等我都接受到
但係裙前面既水口位真係好礙眼...
攝影_基 發表於 4-7-2011 12:03 AM
我諗我呢隻個水口都唔算礙眼呱~~~自問以前整模型時自己批啲水口都係咁上下~~~:(
這隻小弟覺得笨大造得不錯,上色比OOO系列好,造型又特別,正
聶風 發表於 4-7-2011 07:28 AM
聶風兄難得支持 claydoll~~~:35:從另一個角度睇又真係幾特別GE~~~:DD
多謝some大詳細介紹同好圖:71:,我都係睇你靚圖後中毒.