Toysdaily 玩具日報

查看: 4740|回復: 11

[其他] 膠車變爛車…新手第一次老變重塗…唉~

首先…睇中隻電單車老變…諗住試下重塗…

首先影下原裝未受害前既遺照…

呢隻死人野…
面相普通…
所謂2星難度既變形…卻係d旬位超難接合既…
玩到火都黎…
而且接近無關節…
好多以為係關節既位…原來都係唔郁得…

唯一驚喜,係人型時(人型?!:38:)
佢兩個輪係有回彈,可兩側傾斜…但要放棄支架,只用兩個輪去站立…
即係做唔到羅!:53:
整黎把鬼呀?
不過有設計點都好過無設計…

仲有一處火滾…就係識射飛彈…會彈走個排氣管…唉!玩再玩一按,又要執餐死…

半車半人型態?

車型係我入手既最大理由…不過無諗過人型咁唔好玩之嘛…
不過佢咁令我火大,更加劇我虐待佢既決心!:*

你地睇下…變形變到個頭都收唔埋…係要對住個死人樣黎駕駛架…真係唔嚇死都笑死…:o

咁樣睇,同超像玩個比例都幾夾架。

之後…咁我就黎我悲劇(或者係ARCEE既悲劇)開始啦…
首先…我做錯咩呢?
我買錯開油水…
用雙星開郡氏透明油…係帶黎悲劇既…

之後買過之開油水…咁扶左部份油再黎過…
不過就開始無咩心機…
救得幾多得幾多羅…:49:

以下係成品…
(註:我諗我唔會再將佢變返人型…後面會講點解…)

油過既面相…除左技術問題…佢先天真係唔靚…

唔影咁多啦…根本油得唔靚…
變型啦!

以下幅圖…就係我變一次形所落下既油…
我油得厚一件事…佢d夾位差先係死症…
根本好難變…
頂!甩到咁…我使鬼玩乾掃咩!!:angry:

車型好彩都ok…(我覺得啦…你地要鬧要笑隨便…:78:)

呵呵…仲要爆膠…:42:

不過…
加埋吉良吉影…
我真係覺得佢地幾型~~

咁既技術…我仲油唔油多次文哥好呢?
呵呵~~~其實油得唔好,好大問題係出現左係件商品上面,E件野本身隻膠都麻麻地,你睇返未上色前D相,我就覺得果D銀色都噴得好怪,由其係邊位面,老變係變型玩具,要上色後唔老變就冇隱啦(不如買2隻 =.=",一隻人形一隻車...),要唔花就更難,不過咁...油多幾次,技術成熟就問題不大啦!加油!
其實點解會爆膠ge??
其實點解會爆膠ge??
neweasonlss 發表於 28-6-2011 10:49 PM

小弟估…應該係「天拿水」或「開油水」or「油」…
令到d膠弱化…
其實都不錯阿~
隻野先天就是史上數一數二醜,FPJ都未必救得返...

不過隻紅色好像鮮左少少,沉返d應該oK啦~
其實都不錯阿~
隻野先天就是史上數一數二醜,FPJ都未必救得返...

不過隻紅色好像鮮左少少,沉返d應該oK啦 ...
隨感一亡魂 發表於 28-6-2011 11:46 PM

哈~影完相…睇返隻色,小弟反而覺得ok。
係銀底加透明紅…
不過油得唔好。全部手油…有d位太厚…好彩相唔覺。
實物認真嘛嘛…
呵呵~~~其實油得唔好,好大問題係出現左係件商品上面,E件野本身隻膠都麻麻地,你睇返未上色前D相,我就覺得果D ...
惡魔始祖 發表於 28-6-2011 10:09 PM

我預左一變就甩油架啦。所以本黎想油到佢新淨d…都改為刮花版。
點知油完變型,佢d麻煩既夾口位更加唔配合。
之後仲發覺爆埋膠。

我本身就當買部電單車玩下,變型只是贈品…
算~:67:
節哀順變

我都好唔明白點解今時今日d玩具都仲可以有90年代既發射系統

由開始玩玩具起, 我未試過有一隻玩具粒飛彈係冇唔見到既
節哀順變

我都好唔明白點解今時今日d玩具都仲可以有90年代既發射系統

由開始玩玩具起, 我未試過有一隻 ...
ningbbbbb 發表於 29-6-2011 01:01 AM

彈弓已拆:34:
其實飛彈呢樣野…唔係90年代既野…最少都70年代…
回復 6# 原罪

期待下次的作品:shy:
兄弟!!
你D相有無咁大張呀!LOAD成分鐘都LOAD唔完....
件野都唔差呀,算係咁啦,如果我用雙星水郡氏油,我肯定油唔到你咁好添.
兄弟!!
你D相有無咁大張呀!LOAD成分鐘都LOAD唔完....
件野都唔差呀,算係咁啦,如果我用雙星水郡氏油,我肯定 ...
warxv 發表於 29-6-2011 09:18 AM

小弟第一次up相上 td bolg…
我睇又唔大張呀…貼圖那時就好大。
出到帖時圖就正常大小…:?

多謝warxv兄鼓勵呀:35: