Toysdaily 玩具日報

查看: 10639|回復: 22

高達 - 基力之野望 - 自護之系譜

近排睇睇下野

無啦啦就想起呢隻game...呢隻野真係極品黎~~~~

有無人玩過﹖

一齊傾下﹖
玩過ss版勁正,仲量產z gundam去打:shy:
我打ps2版, 小第唯一既正版, 前兩年復刻時用利是買...
自護打到星一號, 已好耐冇玩...
聯邦未打過, 難度高d, 林應該會幾好玩...
小弟第一隻正版 PS game就係佢。Bandai 出咁多隻高達game,最正係呢隻,亦係小弟最愛之SLG,如果個故事去到馬反就真係無得頂o拉。:love:

[ 本文章最後由 Gerbera 於 2-3-2007 12:15 AM 編輯 ]
[quote原文章由 [i[gmcustom 於 28/2/07 08:07 PM 發表

玩過ss版勁正,仲量產z gundam去打[/quote]

原文章由 Cappuccino 於 1/3/07 11:08 AM 發表
我打ps2版, 小第唯一既正版, 前兩年復刻時用利是買...
自護打到星一號, 已好耐冇玩...
聯邦未打過, 難度高d, 林應該會幾好玩...

原文章由 Gerbera 於 1/3/07 11:10 AM 發表
小弟第一隻正版 PS game就係佢。Bandai 出咁多隻高達game,最正係呢隻,亦係小弟最愛之SLG,如果個故事去到馬反就真係無得頂o拉。:love:

PS版果隻正過SS好多﹐因為可以叫做係續編~~

反然PS2果隻....我覺得無咁正....雖然唔係玩得好多

感覺上好多野都慢晒﹐同埋夾硬將D系統變更﹐搞到無咁過癮~~

我都係﹐呢隻野真係超正

我記得以前專注玩聯邦﹐玩到已經超出晒要攞卡碧尼既24個turn...我好似最快17定18就過part 1....:(

part 2有game內最強三個(阿寶﹐馬沙﹐嘉美尤)全部用卡碧尼﹐基本上可以清場:p
我都係至愛呢隻game....只要守城同加外交信任度....等到卡碧尼一出.....立即無敵
原文章由 hanghang618 於 1/3/07 11:57 AM 發表
我都係至愛呢隻game....只要守城同加外交信任度....等到卡碧尼一出.....立即無敵

我係D死攻爛攻人

聯邦part 1 17-8個turn贏左之後

差唔多原隊就攻去茨之園﹐清埋迪拉斯

最快好似試過part 2 24-5個turn打晒:(:(

自護玩得小D﹐最快好似38定40頭﹐都攞到Z既設計圖

因為自護班野小D新類型人﹐所以Z變左主要量產對象~

變左MA之後好似飛到10步﹐第二個回合已經可以去到敵人基地﹐兩野清晒倉:DD:DD
原文章由 Shini 於 2-3-2007 01:37 AM 發表

我係D死攻爛攻人

聯邦part 1 17-8個turn贏左之後

差唔多原隊就攻去茨之園﹐清埋迪拉斯

最快好似試過part 2 24-5個turn打晒:(:(

自護玩得小D﹐最快好似38定40頭﹐都攞到Z既設計圖

因為自護 ...

今好玩, 大大你個係乜版本, 我玩開個ps2版, 得0079, 0080同渣08小隊渣... (p.s. 0083好似得d卒仔機, 無GP01, 02...):no:

[ 本文章最後由 Cappuccino 於 2-3-2007 01:47 PM 編輯 ]
原文章由 Cappuccino 於 2-3-2007 01:45 PM 發表

今好玩, 大大你個係乜版本, 我玩開個ps2版, 得0079, 0080同渣08小隊渣... (p.s. 0083好似得d卒仔機, 無GP01, 02...):no:

佢係ps版,不過dc版都有,用GP-02核彈炸基地:^一流:shy:
我仲將所有gundam系列各生產一隻:)
原文章由 gmcustrom 於 2/3/07 12:52 AM 發表

佢係ps版,不過dc版都有,用GP-02核彈炸基地:^一流:shy:
我仲將所有gundam系列各生產一隻:)

我DC果隻係原裝黎既添呀

都爆晒~~

基本上除左load碟快D之外﹐同PS版一樣

PS果隻搵唔到....唔知去左邊....部DC又死左九年...想玩番都唔得:sad::sad::sad:

我唔用GP02﹐因為玩MAP砲無咩癮

如果真係玩﹐寧願用MS06C玩核彈:shiny::shiny:

part1聯邦打地上主要都係用飛機~~

FLY MANTHA萬歲﹗﹗:):)

聯邦正就正在多人揸艦﹐宇宙圍剿D馬沙黑色三連星都掂~

好想玩番呀﹗﹗:no:
原文章由 Shini 於 2-3-2007 02:08 PM 發表

都爆晒~~

PS果隻搵唔到....唔知去左邊....部DC又死左九年...想玩番都唔得:sad::sad::sad:

如果真係 ...

小弟ps版隻game重係家中
隻碟都好靚
自護side隻碟紅底閃自護標誌
聯邦就藍底閃聯邦徽

不過小弟過無咁好心機玩
只玩左自護同聯邦part1就無玩:cool:
原文章由 Shini 於 2-3-2007 02:08 PM 發表

都爆晒~~

如果真係 ...

我DC果隻係原裝黎既添呀 ....... ME TOO :shy::shy::shy:

都爆晒~~

如果真係 ...

講到今正, 我都想試試...
咁有冇大大玩過PSP版, 唔知正唔正呢!?
原文章由 Cappuccino 於 2/3/07 10:33 AM 發表

講到今正, 我都想試試...
咁有冇大大玩過PSP版, 唔知正唔正呢!?

我無PSP呀﹐所以唔知隻野點

但係我諗佢如果無乜改野﹐應該會差唔多掛

呢隻game一開頭玩真係超難玩﹐因為仲未熟習遊戲裡面D系統同操作

我記得一開始都唔係好知點攻﹐同埋一開始玩聯邦﹐得D飛機仔﹐人地就隻隻渣古

我記得好似要4隊對地爆炸機部隊先可以力抗一隊渣古:(:(

如果要玩得快真係要靠佢地....仲有聯邦主力 - 61式戰車:DD:DD
頭先岩岩開番隻野黎玩左陣

load番以前D save(全部都係打到尾﹐掙一個最後據地未攻/攻緊

自護個save係玩到攻亞古捷斯淨係用垃圾MS(高渣古﹐大魔...etc)﹐加D古老MA(煞古尼路﹐愛美號...etc)同埋一堆艦入去﹐仲玩野都完全唔用任何駕駛員:(:(

個save一開始已經打得七七八八﹐敵人卡碧尼(哈曼)都得番0EN俾我屈死左

johnny raiden架neue ziel都俾我消耗到唔夠物資攻擊

我亦死淨架魔霸﹐幾隻艦﹐愛美號同一隊MS小隊(3隻高渣古﹐2隻高渣古改﹐一隻GALBLDY β)

十幾隻對十幾隻....

其實圍住亞古捷斯出面有50幾隻Z高達....:(