Toysdaily 玩具日報

查看: 6431|回復: 20

[改造交流] [重油] Enterbay 龍爭虎鬥 Bruce Lee 又嚟啦

受夠了!

每次我展示ENTERBAY李小龍照片時也被嘲笑。主要的問題是這個公仔面上蒼白的顏色, 超紅的顴骨, 及一雙過度整齊的四方眉, 使它看起來像化了個死人妝!

我的計劃是洗去顴骨上的紅油及重新油一雙較薄的眉毛,但因頭雕把眉型也做了出來, 我不得不油粗眉去cover-up, 我使用不同深淺的黑色及刻意油上不規則的邊緣去重新粉刷眉毛...

我認為它看起來自然得多了.......是嗎?

http://figuremaniac.blogspot.com/2011/06/enterbay-enter-dragon-bruce-lee-version.html
頭像被屏蔽
回復 2# ricky_lam522

:63:
真係好可惜,浪費了大大的時間,基本唔好點攪都係無用:67:
好好多啦!! 正!! 你用咩溶劑洗走本身既色?

其實當日EB係咪出過修正?
我隻B版冇面紅問題,條唇亦冇咁紅潤
回復 6# don328

EB d 貨都係一批批, 關公一樣都見過...
回復 4# 童虎

至少面同body一樣色了, 自己功力差, 會再努力:79:
回復 7# chankb
陰公.....曾幾何時EB仲響我心目中係名牌.......
回復 8# chankb

大大試下改係自然光下影下,依家睇得唔係好清楚!
回復 9# don328

EB價格為名牌,但質素係同部分土砲同級或更差!
回復 10# vanhelsing

呢幅得唔得?

A before photo... 因為面紅關係調淡色咗
師兄,其實我先前也有提出問題
EB啲公仔睇落真係好似啲紙扎公仔咁
先天不足,後天改善也不會太好
但您重油後的確有少少改善
回復  vanhelsing

呢幅得唔得?

chankb 發表於 21-6-2011 11:37 PM

依家好好多,之前真係好鬼似D紙紥公仔!:69:
回復  vanhelsing

呢幅得唔得?

chankb 發表於 21-6-2011 11:37 PM

咦!?乜原來AB版原本都有呢個問題!條眉+塊面+紅唇.....oh no!:72: