Toysdaily 玩具日報

樓主: Somebody_Ex

[分享討論] SHF X 裝著變身分享會精選 vol.SP~~~Riders' Machine

嘩~
some大心血來潮出毒品機車post

kabuto同gatack兩部冇機會入添
攝影_基 發表於 8-6-2011 10:17 PM
Kabuto 同 Gatack 兩架車我都係買後期GE港版~~~日版實在太貴~~~~:o當時就黎播完甲鬥王時港版一減價就即刻畀人掃晒~~~淨番 BB 車係貨架孤伶伶~~~:(
毒貼

好在我不玩Riders
ygat2005 發表於 8-6-2011 10:21 PM
THX ygat2005 兄支持~~~~:)無玩拉打真係慳好多~~~~:DD
明白呢種心情~~~我曾想放棄幾架試下自己忍唔忍到~~~~但到頭來有車又真係好玩啲~~~而家重諗緊入唔 ...
Somebody_Ex 發表於 8-6-2011 10:03 PM

Skull車我都捕緊~~~:58:
大家都好想出到 555 機車~~~睇黎真係好受歡迎~~~
有邊兩架~~~~
Somebody_Ex 發表於 8-6-2011 11:16 PM

汽水機同hard boilder
車啊 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
:71:有車先係拉打
kuuga同faiz個架幾時先有魂限版呢:44:
有車先係拉打
kuuga同faiz個架幾時先有魂限版呢
msz006_ver.ka 發表於 9-6-2011 12:06 PM

唔一定魂限既,通販不是更好嗎...
好多車車呀...你都花左唔少$$
一文字 發表於 8-6-2011 10:23 PM
逐隻買又唔係好大問題~~~THX 一文字兄支持~~~:)
好正!好毒呀!
D@ZAce 發表於 8-6-2011 10:30 PM
THX D@Zce 兄支持~~~:)
正呀~SOME 大~~真係恨死隔離~~
天龍之神人 發表於 8-6-2011 11:19 PM
買下買下就有咁多~~~買車車反而無買 SHF 人形咁傷~~~無出得咁密嘛~~~:DD
SIC 明正言順可隨意改設計反而做唔度完全變形!
antitid 發表於 8-6-2011 11:55 PM
SIC 架  Agito 車我都玩過~~~要左砌右砌先變到型~~~重有可能會甩番出黎~~~:o
好強既rider電單車系列, 真係要十卜下
virtualman 發表於 9-6-2011 01:06 AM
THX virtualman 支持~~~:77:
Rider最正就係佢d車車!nice pic!
ronzero 發表於 9-6-2011 01:50 AM
如果 Size 可以統一啲~~~一個系列咁出就唔錯啦~~~:51:好似 OOO 部變型車同 KIVA 架迷你車~~~以及當年 Blade 閃光轆咁~~~完全唔夾裝著SHF 啲公仔~~~所以我無買到~~~:68:
black的shf版可以拆除外壳~装着的能吗?
唔一定魂限既,通販不是更好嗎...
F.S.飛煞 發表於 9-6-2011 12:15

呢兩架再出我諗會好似agito個幾架咁係魂限
笨大會再出通販咁好死咩:53:
Xen 發表於 9-6-2011 01:49 PM
一樣可以~~~~~~~:78:
SHF 機車小弟一共入咗四架, 最開心當然係入第一架 (Tornador) 果一刻, 雖然貴但好滿足; 小弟從未入過 SHF 幪超系列嘅魂 shop 限定品, 但為了入 "靈魂" 機車小弟破例了...。小弟另外三架收藏分別係 Acrobattar, Gills Raider 同埋 Cyclone。小弟只拿出 Cyclone 及一號放在玻璃櫃擺放欣賞, 間唔中望下佢好開心架! Rider 怎能沒有電單車!?

好羨慕琛大有咁多咁豐富嘅收藏, especially 古迦幾架機車同 Side Basshar 小弟十分欣賞!
支持 Some兄
機車與 Rider 真是絕配
fktuen 發表於 9-6-2011 03:30 AM

THX fktuen 兄支持~~~:77:
Xen 發表於 9-6-2011 03:30 AM [url=http://toysdaily.com/discuz/redirect.php?goto=findpost&pid=5252951&ptid=156445]
SHF 其實係用番裝著啲舊件~~~所以一樣可以拆走換車殼~~~:78:
Jet Sliger好難揾到.上兩周見有實物,但已是非賣品
山吹老師 發表於 9-6-2011 08:27 AM
呢架車太大盒~~~記得當年只有少數水貨賣~~~重要成十魚先有交易~~~:o 及後無線播 Faiz 時無再番出 Jet Sliger 玩具~~~所以一直成為咗絶響~~~:oh: 我呢架係當年旅日期間係松阪屋買返香港~~~折合港幣大約六百幾~~~:78:
大大你就好啦,集齊晒扲多車仔,我得幾架咋..
KIN10312003 發表於 9-6-2011 08:35 AM
唔算齊晒GE~~~只係多幾架玩咁啫~~~:(