Toysdaily 玩具日報

查看: 26721|回復: 50

[玩具報告] 真紅之女神!!!!—ROBOT魂 限定品 GUNDAM ASTRAEA TYPE F 完全玩評報告

http://hk.myblog.yahoo.com/kkkiii0079

當日入FFN個時,見多一隻限定,訂得一隻,唔差多少又訂埋佢,點知個效果出奇地好玩。不過,佢既另外一隻實在太貴,所以,真係唔捨得入手啦。好,去REPORT。:$

配件唔算多,成隻野都係通紅啦~~

睇睇隻本體先,就咁睇都係唔錯既~

有兩個頭啦~~一個有面罩。

一個無面罩。有一點想講既,就係呢個「EXIA」頭,個個咀部既上色係咁多款EXIA入面做得最好既。大家睇下最初既EXIA,個咀幾乎係白色既。之後雪崩就好少少。呢隻咁既上色度,先係本來要有既QC啦﹗﹗笨大,唔該你之後再出EXIA,拿呢個頭來做藍圖。:*

可動度完全無問題。玩呢一類配件少既公仔,一定可以享受超高可動。相反,FFN系列,講真,雖然關節特別,不過一想起要擺POSE,就唔多想擺~~

瑜珈POSE一樣無問題﹗

先去番把刀仔度先。佢個設計幾特別,同EXIA唔太相同,不過玩法都係差唔多~~

有兩把BEAM SWORD可以玩下啦~~

由於佢有高可動,好明顯又來連環圖啦~~拔劍﹗

影埋個背先~~~

謝謝觀賞﹗:64:
整體而言,配件不多,不過上色唔錯,而且高可動度,D件又易配。不過最煩就係心口個兩支角,一路玩一路跌,這方面既問題笨大要改善一下啦~~
http://hk.myblog.yahoo.com/kkkiii0079
CHING係訂or 現貨??知唔知邊度有??可pm???:64::64:
回復 2# mmm2000hk

訂既~~~不過出面應該好快有現貨,不用太擔心啦~~~

嘩....KKK兄咁快到手....
個模有冇出左事???
大大好似無限金錢使用:71:....我無錢買,只睇大大的report也賞心悅目:71::71:
回復 4# simonyung

個模會有咩事?~
回復 5# cfmok2003

D金錢好有限...........出哂血。依家要回一回氣先得啦.........
回復 7# kkkiii0079

同埋正義女神一齊影就fit哂:43:
回復 8# cfmok2003

就係無無限金錢,所以無入到之前個隻啦...........~~哈哈~~:unhappy:
你擺d pose真係好女人味...

回復  mmm2000hk

訂既~~~不過出面應該好快有現貨,不用太擔心啦~~~
kkkiii0079 發表於 29/5/2011 23:14

何上有現貨, 個價重跌緊添:he:
等佢再跌多D先入都未遲:p
點解樓主今次報告冇乜字註解呢?在下琴日入左,琴晚旺角已有現貨,我果隻正正常常,OK正!
回復 12# stonekeung01

想整字架,不過TD成個HAND,頭先我打好哂D野,一下子無哂。:help:
回復 10# sanjifly

哈哈~~~有時我睇番都有D覺女人左少少~~
何上有現貨, 個價重跌緊添
等佢再跌多D先入都未遲
alexpd 發表於 29-5-2011 11:59 PM

跌到幾$先而家