Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 同朋友去HT拎MK-VI職員d態度吹到啤一聲!!!! (加圖)

之前胸甲有問題, 佢地都話冇事, 第二批咪又改返.........

仲有 mark v 同 mark 2 要出, 員工佢地而家又要練定 " 冇呀, 冇問題呀, 係咁架"
頭像被屏蔽
睇呢D post都睇到厭哂...當時MK6一出10個有7個話HT員工差...(因為個個都換到悶)
你話我係打手都係咁話 ...
hunterelf 發表於 16-5-2011 08:56 AM

大大我諗你唔係當時好難明白情況吧!  因為係盒到反光好難睇~  我並唔係見到有問題都要,佢後面得4隻,只係其餘兩隻都有更大既問題,而呢一隻我覺得唔得既係一d少位,係膠到好難睇得清楚,係佢咁既態度下再睇或要度要多盒一定比佢再問,令我見唔係太大問題就算!(並唔係最滿意).....點知番屋企睇番問題比check時更多!!!!

我呢個post想帶出2點~ 第一佢既QC好有問題! 求其放係求3盒都有問題~ 另外明知d貨有問題,點解仲用咁既態度問人有咩問題? 有d位客人唔接受就唔接受,問人點解唔滿意後,又話到好似客人要求苛刻咁~~~   宜得你快d走唔好阻住,,,,,,

仲有無錯我係買隻figures唔係佢既服務~  我都想唔見到佢地直接有人送黎我屋企,有問題可以專人更換......但係無奈要對住d員工都無計!!!!  佢地如果helpful d客人都買得開心d~~~  一直以來零售就係服務既一種,係緊扣既!!!
我個隻下巴都中招,仲係2個下巴tim
嗰個高佬.................!
我最憎同佢講嘢,隻眼四圍望,但偏唔望你!

呀媽話,講&#220 ...
seals 發表於 16-5-2011 08:45 AM

我都好憎個高佬!
回復 69# E神

妹妹們問乜都唔知, 不過可能佢地只係請黎call客同叫人排好隊...

可能我太大件, 次次入HT d 妹妹都機械式地叫我排靠向左面, 話怕左箸門口.  但次次全間我都係第二個客, 又冇其他人排在我後面, 點解唔等多一個人才開始叫靠邊站?

其實佢地當時在counter內只得一個人, 其他店員, 包括妹妹如果行入counter內收我訂咪唔會咗着你做生意囉.  全店有五六個員工, 得兩三個客, 做什麼"人流"管制...
嗰個高佬.................!
我最憎同佢講嘢,隻眼四圍望,但偏唔望你!

呀媽話,講Ü ...
seals 發表於 16-5-2011 08:45 AM

我都覺得好奇怪, 訂貨全程近兩分鐘, 可以零眼神接觸, 但佢又會360度周處望(除了面前的客人).:38:   

呢位高哥哥以前咪同四眼仔一齊"雙打"d客架囉, 不過四眼仔消失後就冇再串嘴,改玩"眼不見"

係唔望你,你醜怪, 吹呀!?:73:
仲以為你映埋pk個樣tim.........:44:呢d人唔可以放過的!連相send埋去HT投訴睇下佢仲有無下次!
回復 82# chankb

我試過幾次, 之後都係唔講太多野, 總之到我時, 我只會講:

我:"一隻 乜乜, pull pay" (跟住俾埋vip card佢)
sales:入機, print 單, :"先生麻煩電話"
我:" xxxx xxxx"
sales: "多謝幾多幾多錢" (有時無o左"多謝")
我: "用card俾" (俾埋credit card佢), 簽名, 最多有時補一句"大約幾時有?" 就算. 我一般都唔望佢, 反而等佢print 單時只睇住個電視 (所以唔知佢有無望我)

都係o個句啦, d貨QC做好少少, sales又唔駛成日幫手換貨, d客人又買得放心d~
有 2個妹妹,
講緊邊個?
E神 發表於 16-5-2011 08:11 AM

只有一個可以用妹妹形容,第二個頂多係小姐........
neo.L 發表於 16-5-2011 03:56 PM

:71:
睇呢D post都睇到厭哂...當時MK6一出10個有7個話HT員工差...(因為個個都換到悶)
你話我係打手都係咁話 ...
hunterelf 發表於 16-5-2011 08:56 AM

點清楚都有第二D問題係你估唔到既,我心理質素差,一有人睇住就睇漏野架啦,而且佢個度又黑........問題係點解你比幾隻我睇都有唔同程度既問題?下巴既油當時係隻隻都有"達"野?你唔好比D唔得既貨我"博"我睇唔到?
neo.L 發表於 16-5-2011 03:56 PM

果位有咩問題小姐,真係少少燥底,睇多盒都比佢啤
頭像被屏蔽
不過我都見過唔少驗屍官!
我排隊攞 猛龍過江時,
見到嗰哥哥仔話小龍對褲腳,左右凸出條繩唔對稱,攞番嚟要換!
嗰姐姐仔都好好笑容,話「隻隻左右脚都差不多,因為人手做,唔會有100%一樣!」
但嗰哥哥仔堅持要換!

可能係咁,搞到佢哋工作量大增!