Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 同朋友去HT拎MK-VI職員d態度吹到啤一聲!!!! (加圖)

呢一個係店長問題,助長(懶理)員工出現負面心態。
好地地一個如白紙般嘅新人,係最易被影響、 ...
sumsum.com 發表於 15-5-2011 10:29 PM

又好point!
可能10隻入面, 有2隻完全過唔到QC. 有2隻勉強過關,
即係40% 既貨都唔太掂,
唔換貨一來係店員唔想做,
二來係收到指示,, 盡量唔好換俾客,

D 差貨要拎番廠搞, 要成本,
換轉我係生意佬, 都想D客硬食左佢, 咁就搞掂,
既然人地咁樣做生意, 做顧客都無謂同佢客氣
可能10隻入面, 有2隻完全過唔到QC. 有2隻勉強過關,
即係40% 既貨都唔太掂,
唔換貨一來係店員唔想做,
二 ...
sooejn2006 發表於 16-5-2011 12:53 AM

同意
其實由第一隻開始HT既ironman都係有甘問題!
我自從入左第一代既ironman之後就已經放棄呢個系列!
妹妹同高佬係最煩既........我厚面皮,次次都同佢玩,我隻mk6令我出左旺角4次!!
妹妹同高佬係最煩既........我厚面皮,次次都同佢玩,我隻mk6令我出左旺角4次!!
neo.L 發表於 16-5-2011 01:35 AM

咁佢4次有咩唔同既反應同驚喜比你?  又係你(用十八字粗口)!? 又或是警告:「先生換左好多次,最後一次喇喎!?   其實有無話最多可以換幾多次????
回復 65# neo.L

妹妹同高佬:67:
真係唔明hottoys d員工態度點解會咁差
個個都黑口黑面 係咪間舖黑得制呀
回復  neo.L

妹妹同高佬
chankb 發表於 16-5-2011 02:08 AM

有 2個妹妹,
講緊邊個?
我唔知好彩,定要求低!
我無乜揀,番到屋企開盒又乜嘢!
今日行過HT同朋友去hottoys拎MK-VI 見無咩人即刻拿拿林去拎la~ 比張單個o靚妹職員~ 佢比左2隻我睇,發現見到 ...
玩具烈士-奇雲 發表於 15-5-2011 07:47 PM

你真係唔好彩!
嗰個高佬.................!
我最憎同佢講嘢,隻眼四圍望,但偏唔望你!

呀媽話,講嘢唔望人,你好無禮貌架!

睇呢D post都睇到厭哂...當時MK6一出10個有7個話HT員工差...(因為個個都換到悶) :38:
你話我係打手都係咁話,MK6出左甘耐,不嬲都叫你check下巴位先,check清楚至好,人地依家俾你選,你就係咁二唔好意思接受...咁你唔怪得人喎,鬼叫你唔check清楚D.
買HT figure同坐飛機一樣,你買既唔係服務呀老細...:64:
當然,你隻MK6梗係要換啦,不過人地又再次唔好態度俾你選,你又係咁二,咁就係你個人問題:62:
不過我都唔係幾歡喜個高佬..
頭像被屏蔽
其實講真, 任何產品都一定有defect, 就算買i-phone 都有機會買o左壞機啦. 但老實說, 無理由將 "把關" 個責任俾消費者呢. 如果manufacturer可以做好d, 控制好d生產, 咁出貨自然少d問題, 可以俾人更大信心. 消費者有信心, 又點駛下下驗屍咁驗? ironman系列, 我自己覺得越來越差, 之前出mk 1~3, 幾乎望2眼就走得, 對佢的qc好有信心. 依家好似賭博咁, 要睇彩數....良品變成"中獎", 而不是"基本要求"