Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 同朋友去HT拎MK-VI職員d態度吹到啤一聲!!!! (加圖)

正常胸甲就沒有問題,而且其他一些小細節問題,我都算了
樓主 !! 我隻MARK 6 有3點有問題:
1) 個下巴條坑勁個你....
2) 重有隻腳有條疤...
3) 背部脫色..
頭先打去問, HT話過14日就無得換...特首都幫吾到你 !!
好彩未過保養期....重有4日... 過一兩日拿拿林去換 !!
所以各位師兄大大取回後即驗貨!! 吾係就後悔莫及 !!
以前個妹妹仔都好有禮貌同笑容.....可能比果D哥哥教化左覺得串下人係工作既娛樂一部份!
宜家佢都嘗試玩下串 ...
玩具烈士-奇雲 發表於 15-5-2011 10:03 PM

呢一個係店長問題,助長(懶理)員工出現負面心態。
好地地一個如白紙般嘅新人,係最易被影響、傳染。
換着俾市場神秘人(好多連鎖店都有派”偽客人”做調查)...果d店長一定俾區域經理拉去照肺。反而吾會插店員 。
有零售經驗嘅人都知...

頭像被屏蔽
不如搵多個朋友一齊去,一邊換一邊拍佢片,睇下佢重敢吾敢!!
火宅之人 發表於 15-5-2011 10:10 PM

等我攞mark v時一定叫埋friend去, 方便做野!!!
呢一個係店長問題,助長(懶理)員工出現負面心態。
好地地一個如白紙般嘅新人,係最易被影響、 ...
sumsum.com 發表於 15-5-2011 10:29 PM

我覺得佢地係有教職員的~~  但可能有d職員表示話有d客好煩! 好忙咁~
所以店長佢地認同職員認定天下客人一樣黑....聽哂職員講而計劃左一套對策!
總之見到客要選就盡量唔好比咁多盒....要換件就一定要check下係唔係值得換之類~
攪到事情好嚴肅~ 好似去銀行換錢咁! 玩玩具玩到好唔free~~~~
真係唔掂:53:
等我攞mark v時一定叫埋friend去, 方便做野!!!
nickhiu 發表於 15-5-2011 11:09 PM

掂晒~問佢知死未....:34::34::34:
我都覺得係有店長既默許 d細既先敢有d今既服務態度..........
講真mark vi 有qc問題就係人都知, d職員都心知肚明!

係ht做sales既主要職責就係幫人落訂同派貨
連衣d都做唔好, 唔通真係請佢返黎企同hea叫幾句隨便睇咩........
回復 54# nickhiu

吟~就真係要問下店長至知哪...可能佢地覺得D客煩呢..:58:.
打份工,最想做小D最好...:34:
我都覺得係有店長既默許 d細既先敢有d今既服務態度..........
講真mark vi 有qc問題就係人都知, d職員都心 ...
nickhiu 發表於 15-5-2011 11:58 PM

你都講得好岩~~~  呢d係佢地既主要職責!!!!
好似今次事件...MK-VI都唔係第一日有人黎拎~!?  仲好意思問我覺得有咩地方問題?

我見佢地連D客問佢地問題都忙到好似唔想答咁~ 明白佢地係咁落單好忙....但一間鋪咁多人分工唔平均~ 有D職員問佢又要pass去問上問....真係知情既都係得果一兩個人! 咁樣做野更係死la~~~   根本就自己玩自己!!!   近來賺咁多再擴充囉~~
回復  nickhiu

吟~就真係要問下店長至知哪...可能佢地覺得D客煩呢...
打份工,最想做小D最好... ...
火宅之人 發表於 16-5-2011 12:08 AM

其實知唔知邊個係店長呢??
根本就係公司默許佢地對 D 客唔客氣架啦,
佢地爭在未講 "咪買丫笨"
係唔係你地成日講嘅戰損版
我當初第一批拎Mark 6,一出門口吾夠五分鐘就轉頭番去換,一樣俾一位染金色嘅男職員「俾說話我聽」 ...
sumsum.com 發表於 15-5-2011 09:38 PM

Good points!