Toysdaily 玩具日報

查看: 42658|回復: 160

[個人收藏] [價$帖]Yamato Macross 1/48 VF-1用戰損重甲

[$]YamatoMacross 1/48 VF-1用戰損重甲

先報價, 重甲AP係版友Warmblood兄割愛轉讓, 6XX.

VF-1A Angel Bird EBAY , 10XX.

小弟事先無通知不大, 隻重甲將會做戰損舊化, 不大竟然幫忙將成盒甲分件包得靚一靚咁交比小弟, 真係好意思~

唔吹咁多住, 去相先:

全部件, 真係又多又大件.

敬禮!!

撞鬼, 影完相至發現導彈倉蓋內側上色深淺有別, 失敗

1/60比較, 外型, 可動以至比例上, 都係1/60D.

但當然論detail同份量感, 都係1/48正好多. 而且重強橫D.

拿上手就知有咩唔同啦.

AB無甲相, 小弟無滲線舊化, 因為白色機體嚟講, 小弟都係鍾意KEEP番白雪雪~

睇下遲D揾唔揾到炮灰1A, 始終AB著甲都係有些浪費.

下個PROJECT就真係會裡裡外外都搞晒啦~

做左戰損後, 完成度不高:

係用呢套野做戰損嘅:

第一次試作, 之後唔多夠皮, 再加多左少少料.

講番舊化, 先用銀色上戰損位.

雙星船底紅開淡漬洗, 抺淨.

再用白色乾掃.

為戰損位上透明紅, 透明藍增加真實感.

最後再用銀色補色同乾掃. 搞掂!!

最後多謝Warmblood, Panzer, 常威大為小弟提供意見.

各位帥兄, 多謝收睇, 請呀~~

十卜! 戰損版!! :handshake:
:71::71::71::71::71:
好!catcat好波!:71:
另外,做乜放個蘋果響Angel Bird腳底?舊化左架?
師兄好手工 :77:

不過我覺得都幾重手 :(

P.S.  我果隻機冇包蘋果!比人呃左添!
另外,做乜放個蘋果響Angel Bird腳底?舊化左架?
常威 發表於 10-5-2011 08:16 PM

唔通係sharron apple!:55:
玩舊化我真係唔識。貓貓真係好好心機!好心工呀!:71:
貓貓好心機

舊化得好正,期待迷彩版
頭像被屏蔽
實扑實扑
:71::71::71::71::71:
配服!
:71:job :71:job
多謝各位大大十卜。:64:
:71::71::71: