Toysdaily 玩具日報

查看: 12616|回復: 15

[個人收藏] 舊品一影: Megahouse Macross F Sheryl Nome 雪露

很久沒在TD出post了, 今次有衝動去影相是因為小弟很偶然地補入到一隻幾年前出的紅色軍服Sheryl. 當年不記得是甚麼原因, miss左呢隻Sheryl, 現在一入, 發現quality真的很令人滿意, 值得收藏. 我特別同意 hoying710所說的, 這隻Sheryl可以從多角度取景 - 這正是我們喜歡3D Figure 的原因! hoying710在 http://toysdaily.com/discuz/viewthread.php?tid=106884&highlight=%B3%B7%C5S 有更多相, 以下小弟就只隨手拍了一些脫下軍服後的Sheryl... :shy: (其實是花了很多功夫把她脫光... 不, 把軍服脫下後, 不想又再幫她穿上吧!)

個stand上面有Sheryl的金色簽名.

From this angle Sheryl 看來很囂張...

From another angle 就好似有些少沈鬱...

Note the earring - 雖然她穿上紅色軍服上台時應該已把僅餘的一隻耳環交了給Alto.

身體的S形曲線很靚!

Thank you for reading. 現在大家應在期待Goodsmile 10月出的那一隻Sheryl吧? http://toysdaily.com/discuz/viewthread.php?tid=206243&highlight=Sheryl :)
十卜女王正POST!!! :):)
十月個隻入硬啦!
依隻真係一隻神級作品,我覺得係暫時出得最好既女王,一番哥D根本無得比,笨大哥D更加吾洗提,大家心照,不過我哥隻係早期出既藍色
我都有呢隻呀,超正的,支持女王
紅藍我都有, 但唔知點解藍色版既臉比較好睇
老實講,我鐘意呢隻多過奸笑社之後出個隻添
隔了N年,估唔到Ripples大大還找到並引用了小弟的POST分享~~ 多謝欣賞呢~~
雖然....至今女王的Figure出了不少, 但我還是覺得Megahouse呢只雪露是數一數二的!!
弓起Ripples大大入到好物~~
這是咁多年嚟面相出得最神似的雪露!!!
回復 3# b855506

笨大D產品... 算吧啦. 只可以話佢地無估錯Sheryl的人氣, 只要打著女王的招牌, 甚麼figure都有人買. Quality只是次要的考慮...
紅藍我都有, 但唔知點解藍色版既臉比較好睇
jr200 發表於 30-6-2013 10:37 AM

顏色真係有影響, 我都覺得紅藍兩隻有些微妙的差別, 但又講不出exactly有甚麼不同.
隔了N年,估唔到Ripples大大還找到並引用了小弟的POST分享~~ 多謝欣賞呢~~
雖然....至今女王的Figure出了不 ...
hoying710 發表於 1-7-2013 01:34 PM

客氣客氣, hoying710大大, 你的相capture到隻figure的各方面, 而我只是隨便影影.

一隻figure是一件擺設, 好的設計是經得起時間考驗 (當然, 最好是隻figure也是出自一部好的作品). 我都認為至今無其他Sheryl可以同呢隻相比.
Thank you各位回覆, 看來Sheryl仍有很多忠實fans呢. 讓我們再聽一下Sheryl/May'n的歌聲 - Diamond Crevasse, my favourite from Macross F.

Sheryl! :love:
十月個隻係必入, 期待中 {:1_208:}
十卜!! :love::love:

小弟紅藍 Sheryl 都有入, 各有各靚!! {:1_221:}
sheryl 第二隻靚臉就係花魁版, 但E普通版家買都要2千幾, 特別版已經過萬