Toysdaily 玩具日報

[個人收藏] [價$帖]Yamato Macross 1/48 VF-1用戰損重甲

大大好手藝, 戰損版睇落好實戰FEEL...:71:

不過因隻body 太新太白(露出既頭/手/翼), 對比大, 有少少唔協調(無法, 除非要攪埋body)~

Thanks sharing 作品~{:3_137:}
另外,做乜放個蘋果響Angel Bird腳底?舊化左架?
常威 發表於 10-5-2011 08:16 PM

抄下橋, 學下野咁囉~

咁至有進步架嗎~

師兄好手工

不過我覺得都幾重手

P.S.  我果隻機冇包蘋果!比人呃左添!
呂品器 發表於 10-5-2011 08:29 PM

重手呢下呢, 係小弟性格使然...

其實小弟都學緊點去收歛一下, 無論係玩玩具定做人都係...

P.S. 呂大果隻機冇包蘋果點得架~快D叫店家回水~:66:
玩舊化我真係唔識。貓貓真係好好心機!好心工呀!
ba2784 發表於 10-5-2011 08:51 PM

ba神唔識玩舊化, 可信性超低.:30:
貓貓好心機

舊化得好正,期待迷彩版
benbenben4213 發表於 10-5-2011 09:30 PM

隻woodland LV重未諗點搞佢, 考慮緊手油迷彩上重甲度.

帥兄有無IDEA?
其實點解戰損, 連啲飛彈都戰損埋?
bad-aries 發表於 10-5-2011 09:46 PM

咁嘅, D飛彈唔做少少舊化會好唔夾, 咁咪乾掃D銀色舊化埋囉~

彈孔至係戰損...
Support, nice job! Want to add a foot unit to 1/48?
另外,做乜放個蘋果響Angel Bird腳底?舊化左架?
常威 發表於 10-5-2011 08:16 PM

比你食架!
隻woodland LV重未諗點搞佢, 考慮緊手油迷彩上重甲度.

帥兄有無IDEA?
catcat 發表於 10-5-2011 11:54 PM

I suggest not, cause the armour is already in green and brown colour.
Support, nice job! Want to add a foot unit to 1/48?
Panzer 發表於 10-5-2011 11:59 PM

好建議, 不過等有時間, 又無12"兵玩個排至搞啦~

昨日啱啱攞左呢隻, 又有排玩~

:71:又有正嘢睇...支持下先:71:
咁嘅, D飛彈唔做少少舊化會好唔夾, 咁咪乾掃D銀色舊化埋囉~

彈孔至係戰損...
catcat 發表於 10-5-2011 11:57 PM

真係好正,令我係車上睇完又睇,又想自己整會吾會做到,看了你的分色,請問透明色係手油定噴筆,煩請師兄告之!剩係想一下噴色次序己經剛好下車了,(坐了半小時車程)ha ha,回家了又看多一次了!!:71::71::71::71:
:71::71::71:
真係好正,令我係車上睇完又睇,又想自己整會吾會做到,看了你的分色,請問透明色係手油定噴筆,煩請師兄告之 ...
leo0519 發表於 11-5-2011 12:59 AM

透明色是用手油的。:64:

老花,做得唔太靚。其實係想做類似高達噴射口個種焯燒效果,但彈痕太細小,手又震,最後都只能做到呢個地步。

謝讚賞!
catcat,
整到咁正,真係睇都睇到興奮∼∼
俾個excellent您!