Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 再度重遇妳............宇宙皇后號(太空西遊記)

咪就係無咗其中一架law...如果唔係以呢隻嘅condition應該唔止我買嗰個價位, 我都唸 ...
CombattraV 發表於 7-5-2011 11:45 PM

JP 大姑有隻斉紅機連兩彈無盒...大大可以度度立翻黎埋套....(魔鬼笑聲)...ccc XD
好難ga la...因為通常見到殘件只有主體, 因為部件實在太細小, 真係好易唔見, 況且宇宙皇后號今時今日莫講 ...
CombattraV 發表於 8-5-2011 11:13 AM

完全理解V 大心情...特別哩類基地系...欠D飛機仔傷過無彈....

因為我都係咁...隻大鳥島搵緊5架機...就算係複件都剎...FULL PIC 麻...不過都幾難遇到....:56:
另一隻南原好少少...被我係JP 大姑遇到...為左一枝天線...拍多隻翻黎...而家等緊返貨....:72:
回復  CombattraV
大大, 我果日行經埋信和, 見到哩隻既DX 版(唔係透明膠品果隻), 單體無盒無配件...平你哩 ...
Taru 發表於 9-5-2011 11:29 AM

Taru大大, 可以話我知信和邊層嗎, thx...:64:

膠品果隻...我見人好似標 8K 幾...不過唔知斉唔斉件~
Taru 發表於 9-5-2011 11:31 AM

(
想問大大, DX 同 膠品(你指8K) 嗰隻係邊隻呢, 因為以我所知, 宇宙皇后號 Popy 只出過 Popinica (小弟嗰隻) 同 大size DX版, thx...:64:

JP 大姑有隻斉紅機連兩彈無盒...大大可以度度立翻黎埋套....(魔鬼笑聲)...ccc XD
Taru 發表於 9-5-2011 11:37 AM

大大可以話我知JP大姑係邊度嗎? thx really:64:
完全理解V 大心情...特別哩類基地系...欠D飛機仔傷過無彈....

因為我都係咁...隻大鳥島搵緊5架機... ...
Taru 發表於 9-5-2011 12:07 PM

大大如果唔介意麻煩的話, 遲啲得閒影一影南原同大鳥基地比各位兄弟睇下呀, 因南原係小弟嘅super dream toys嚟, 但而家真係買唔起lu:42:, thx Taru大大.............:64:
Taru大大, 可以話我知信和邊層嗎, thx...

(
想問大大, DX 同 膠品(你指8K) 嗰隻係邊隻呢 ...
CombattraV 發表於 9-5-2011 01:37 PM

V 大大, PM 左你~ ^^

P.S. 大姑哩隻有機仔, 無兩飛彈, 兩飛彈隻上星期埋左BID...我記錯左有飛彈, SORRY~
大大如果唔介意麻煩的話, 遲啲得閒影一影南原同大鳥基地比各位兄弟睇下呀, 因南原係小弟嘅su ...
CombattraV 發表於 9-5-2011 01:51 PM

OK. 今晚返去試攬攬...我見到油麻地有間有南原基地啊...我無問斉唔斉件同幾錢....
我先頭唔知, 係JP BID 左隻只欠天線返黎....搵左好耐都無散件...早乙女果D 機就見浮過...激死....好彩上兩個星期見隻無盒南原斉天線斉機兩飛彈浮出黎...度左好耐...終於郁手拍多隻為條天線...T.T
V 大大, 哩度有張拎貨日既相(友人拍的)....
V 大大, 哩度有張拎貨日既相(友人拍的)....
Taru 發表於 9-5-2011 02:22 PM

神物呀....................:$, 多謝哂你呀, Taru大大...:64:
回復 83# CombattraV
我哩D 小毛見大毛, 我揀一件半件平平地儲咋, 同V大大及其他人C兄D 珍品收藏差好遠...我WINDOW SHOPPING 同睇你地D 珍品相為樂多....好耐未試過同咁多老餅合金愛好者吹下水分享下咯...真開心~ ^^
我哩D 小毛見大毛, 我揀一件半件平平地儲咋, 同V大大及其他人C兄D 珍品收藏差好遠...我 ...
Taru 發表於 9-5-2011 04:04 PM

我都係呀, 真係好感動可以同好似大大你同另外咁多舊合金愛好嘅大大們討論同share大家所知所見:$, 我覺得TD本身設立討論區嘅原意就係咁而唔係好似而家咁輪為炒家放料收料嘅地方, 唉..........:42:
回復 85# CombattraV

嗯...絕對同意~

我想請教大大知唔知有邊書係專介紹 Popinica 既資料架?...我手上兩本都係POPY 資料主打...五十嵐同船仔本...因我睇五十嵐本書見南原圖係SHOW 黃色機白天線, 我想搵D資料睇下係咪有分幾期~

另, 因買唔起D珍品, 有書睇都可滿足下...XD

嗯...絕對同意~

我想請教大大知唔知有邊書係專介紹 Popinica 既資料架?...我手上 ...
Taru 發表於 9-5-2011 04:38 PM

Um...如果你講舊Popy嘢的話, 我都係得呢兩本ja, 得閒等我問下啲老闆呀, 又或者你去睇睇重有冇我下面嗰本series入面另外一本(我呢本係no. 3), 都係同一個作者(collector)出架, 專收綠飛機仔...hope can help U la...:71:

wa..........成套齊晒,勁 :$
wa..........成套齊晒,勁
nelngan 發表於 9-5-2011 07:09 PM

未齊架, 重爭架DX版宇宙皇后號, Victora大boxset同三隻合金人仔...但呢排無錢lu......要回一回先啦...:26:
回復 87# CombattraV

Thank! :)