Toysdaily 玩具日報

[玩具攝影] 八九十年代恐怖片角色慶復活節續集 (內有血腥,令人不安內容,慎入)

Mcfarlane 的恐怖系列,令人後悔的是大部份已經絕版,以物價計低食夾大件,其實超值,現在一些款式想買也買不到了:50:
Neca 的關節其實比 Mcfarlane 好一點,但款式沒有Mcfarlane多,希望日後可以拿多D版權吧
Mcfarlane 的恐怖系列,令人後悔的是大部份已經絕版,以物價計低食夾大件,其實超值,現在一些款式想買也買 ...
toycoffe 發表於 25-4-2011 05:23 PM

係,Mcfarlane 的還有兩只怨念物(the fly & the thing),
多年來一直想好價入手也入不到,
現在連影也看不到,可恨~:63:

Neca的關節好多了,因早其的Mcfarlane系大多數是擺設用的~:77:
回復 28# toycoffe
而且有集有個男仔,好鐘意睇 marvel 果D comic,
之後見到有本 comic 個封面係 Freddy,
入面內容係 Freddy 點殺佢,超搞笑.....
然後個男仔變左 Superhero 同 Freddy打,
最後個男仔不敵,死左.... XD
德州電鋸既重拍版,我覺得好睇,好睇到我搵返原作第一集。
但原第一集係好多地方既禁片…香港都禁過下…
...
原罪 發表於 25-4-2011 02:49 AM

師兄果然係博覽恐怖片,
the thing & the fly都係我至愛之一,
不惜,當年買唔返佢地,
其實仲有一套Candyman都幾好睇架~:71:
回復  toycoffe
而且有集有個男仔,好鐘意睇 marvel 果D comic,
入 ...
Aunbis 發表於 25-4-2011 05:36 PM

朋友,我比樓主挑起左我個團火呀,好想快D放工返屋企~:53:
講開Freddy,其中一個刀下亡魂係"尊尼特普"唔知有冇人認得呢~!?
朋友,我比樓主挑起左我個團火呀,好想快D放工返屋企~
講開Freddy,其中一個刀下亡魂係"尊尼特普"唔知有 ...
Agent-Smith 發表於 25-4-2011 05:44 PM

放工返屋企做乜:shiny:
放工返屋企做乜
toycoffe 發表於 25-4-2011 05:52 PM

影下我果D殺手Post上黎~:77:
大大你已經挑起左我團火,
我估唔到有人會同我一樣鐘意睇恐怖電影之餘,
仲會收藏埋佢地~:71:
Ching 你D怨念物同我甘似……
The Fly 我完全買唔到,當年見到時,對自己說自己喜歡半變形的多過完全形態,遲遲唔買,最後竟然就此絕版! :53:
The Thing 我買唔到Blair Monster(最後頭目),但有連埋蜘蛛頭那個,意外地本品竟然有大量關節(Mcfarlane toys來說),十分有趣。
Nice sharing and good info!! :71:
thanks~
期待欣賞 Ching珍藏,我也估唔到有人會同我一樣收藏D甘野:^
有關 Freddy vs Jason 的結局,其實當時還拍了一個  Freddy 重生的結局,在之後的 DVD有收錄,現在 youtube ...
toycoffe 發表於 25-4-2011 03:22 PM

有無link?
小弟搵唔到:56:
回復  toycoffe
入 ...
Aunbis 發表於 25-4-2011 05:36 PM

ching 甘好記性,唔係你提我都唔記得有呢場:shiny:
期待欣賞 Ching珍藏,我也估唔到有人會同我一樣收藏D甘野
toycoffe 發表於 25-4-2011 06:10 PM

其實我都想影收藏…但係好多都應該18禁…
真係好血腥…
而且唔知點放相好…
用facebook既相簿會唔會唔安全?
師兄果然係博覽恐怖片,
不惜,當年買唔返佢地,
其實仲有一套Candy ...
Agent-Smith 發表於 25-4-2011 05:42 PM

深水涉見過呀,好平。
不過覺得唔靚所以無買…(太過一堆野啦,真係分唔到邊度係頭,邊度係其他部位…其實都唔記得自己有無買,哈哈~)
應該係對the thing…

neca我想買狗型the thing,香港直情見都未見過…
師兄果然係博覽恐怖片,
不惜,當年買唔返佢地,
其實仲有一套Candy ...
Agent-Smith 發表於 25-4-2011 05:42 PM

深水涉見過呀,好平。
不過覺得唔靚所以無買…(太過一堆野啦,真係分唔到邊度係頭,邊度係其他部位…其實都唔記得自己有無買,哈哈~)
應該係對the thing…

neca我想買狗型the thing,香港直情見都未見過…

我好多資料都要各位更正,:77:其他師兄利害d。而且小弟真係唔係全部有睇。
講開the fly,第二集又係拍衰左…
第一集既恐怖係睇人點慢慢變蒼蠅,但第二集就成隻完全體,太工整。根本係超人片d怪人…
邊到恐怖…
好怕d後繼導演解讀錯誤…浪費部戲既題材。