Toysdaily 玩具日報

[玩具攝影] 八九十年代恐怖片角色慶復活節續集 (內有血腥,令人不安內容,慎入)

回復 2384# 原罪

正丫喂!多謝推介

最近小弟睇了d日本暴力核得片,tokyo gore police是代表作,可上youtube找,由於題材,link 就不貼出來了

這類片故事幾乎一樣,但對暴力的手法同外國不同,可以一看
我仲未睇新版鬼玩人…:56:
DEXTER結局感想(劇透反白):
看了大結局後,心裡有濃濃的哀愁…

我自己很滿意這結局的。
沒有死,沒有被捕…
一個連環殺手,於最後終於發現自己存在的可怕…

由今季開場的驚喜,到婆媽、拖拉、犯駁…等等…
今季其實除了開頭和結尾…中段真的很吐血…

近兩季,反而是妹妹deb這角色寫得更好。
dexter反而越來越少發揮…

不過…算了…
這個結局我已經收貨。
聽說有衍生劇…本來以為是deb做主角…
但…嗚嗚…
回復 2388# 原罪

最後一集其實ok, 可惜今季整體唔知做乜, 多條支線無特別作用,又少了一貫的緊張感,其實成個中段應重新寫{:1_225:}
今季咪就係得頭同尾好睇…中間好多多鬼餘,又唔合理,又犯駁既事…
唉…其實個尾都好多問題…不過佢出到個感情,感覺…
沙石既野…當睇唔到…

以連環殺手做主角,真係無可能happy ending
Carrie

hit girl演的兇靈, 比較原版欠缺狂氣,變成一個正正常常的超能力者
但這樣的平凡角色, 最後竟與原版不同, 追住罪魁禍首來殺, 算是一點新意
故事一樣,演出有異,新版當作另一套戲看, 會有另一番樂趣
美國恐怖故事第三季上半

頭幾集相當不錯, 之後故事鬆散, 緊張感不足 黑妹突然變節 ,肥婆作用不明, 復活女行行企企. 故事段落時好時壞, 似乎篇劇還未決定各角色故事要如何發展
http://www.youtube.com/watch?v=RAwF_DuAjWY

11分鐘的罕見幕後花絮 ALIEN 鏡頭。 H.R.GIGER
美恐第三季,終於得閒睇…

掛住追新劇(影帝果套8集新劇,正到爆裂!)

美恐第三季…一D都唔恐怖既…
但我覺得反而好睇過鬆散既第二季…第二季太過一忽忽…
某D人太屈…
或者無解…

今集根本係宮廷劇,女人權鬥劇…
其實幾順暢,我自己覺得唔悶,仲久不久有D驚喜…
但一定唔恐怖,只係血腥。

不過叫得恐怖故事…唔恐怖…你話點扣分好?
但以劇情論…又唔算悶…每集都總有D野引你睇下一集。

ok啦!下一季題目已訂《畸形秀》(Freak Show)