Toysdaily 玩具日報

[玩具攝影] 八九十年代恐怖片角色慶復活節續集 (內有血腥,令人不安內容,慎入)

Bates Motel 第一季

首五集是好看的,可惜的是之後的劇情開始迷走,不過最後的發展令人想看下一季

如果下季能集中力度於少量主線,會是不錯的
此集是書中高潮,另一高潮應是下一季的最後吧
但完了這些,會出現大量無聊劇情
toycoffe 發表於 13-6-2013 10:53 AM

唉…
唔知何年何月會出埋6,7集…
Bates Motel 第一季

首五集是好看的,可惜的是之後的劇情開始迷走,不過最後的發展令人想看下一季

如 ...
toycoffe 發表於 13-6-2013 11:00 AM

始終未睇,
今季既恐怖電視卡,仲有套「鐵杉樹叢」…

有無大大睇過。
Under the Dome

今季新劇。
好像是史蒂芬金的作品。
回復 2359# 原罪

應會大福改動?
原作極之沉悶的說........................
回復  原罪

應會大福改動?
原作極之沉悶的說........................
toycoffe 發表於 15-6-2013 05:22 PM

下?
巧京京啊:time:
回復 2361# 原罪

呢本同 cell 一樣,意念好的,寫到後來離題得極離普,悶到:angry:
不過改篇時應會把大福改動吧
http://toysdaily.com/discuz/view ... 8648&highlight=

好似關事…又好似唔關事…{:1_215:}
你當我賣廣告啦XD
https://www.youtube.com/watch?fe ... d&v=aq2Ti4Rws4w

唔知香港有無得上?
好似睇得下。
唔知香港有無得上?
好似睇得下。
原罪 發表於 17-6-2013 10:07 PM

去過imdb睇,暫時唔見會有機會上
去過imdb睇,暫時唔見會有機會上
莫探員 發表於 18-6-2013 12:17 AM

有人話,呢套野同神秘學有關…唔知咩關系呢?

五集完第一季既短劇

the fall,又有史加莉探員啊~
其實佢真係keep得好好。
:35:
漢尼拔今季完左…

最後既場境,處境…
好明顯向沉默的羔羊致敬…

成套劇本身就係從「赤龍」出過場,或者只係出過名既人…
全部洗牌從來。

加上沉默的羔羊透露既事…去建立所有角色。

最出名既萊克特醫生,佢係點,應該係有興趣睇劇既人都會知。
但由佢出場,到真正確實透露佢做過乜,其實用左幾集。之前既全部係暗示…

十三集,其實唔係全部都精彩緊湊,但一環扣一環,發展到今集既局面。
一個應該已知結局既故事…
如果照正常,
今集,第一季最後一集,時間就係「赤龍」入面,威爾既回想…
點樣發現醫生有野…,同埋應該去到赤龍既開頭掛?

結果呢…

呵呵呵~
係精彩既。自己睇啦。

下季究竟會玩成點?

:63:
回復 2368# 原罪

呢套是少有的用心去做的,雖然有時節奏唔係好快,但耐心看會發現好好看:p

達文西的惡魔第一季

今季黑馬,強力推介,個人認為與Bates Motel 同Hannibal 同級(如果說第一季資素的完整性,比Bates Motel更佳)

有解迷,有動作,有歷史,有恐怖(?)有粗口與H,所有原素合起來竟然好自然。

尤其第八集最後的#引場面,通常要人追第二季,角色會陷入絕體絕命的危機,但本片就出現了一個不能解決的兩難問題,因為解決不到的話,達文西故然會死,但係解決了的話,又係死。看完這場沒有可能不想看第二季吧!