Toysdaily 玩具日報

[玩具攝影] 八九十年代恐怖片角色慶復活節續集 (內有血腥,令人不安內容,慎入)

猛鬼追魂系列:
其實…我係應該逐一介紹既…但尋晚決定影相,又要搵,又要開盒之後…
你地由得我剩圖啦。唔好意思啦。

曬馬圖…

一系列刑具同唔知邊位既死人頭

汪汪狗:P

以CD殺人既邪魔

其中一套覺得可以經得起時間考驗既電影…
THE THING

其實…我係想搵呢隻,或者NEAC出既狗怪型…可惜無 ...
原罪 發表於 26-4-2011 10:33 PM

哩個做型係最後一幕出場的~~~ 正~~:71:
好索既背面…

正宗後面誇啦啦…前面小啦…

我仲要無人性到影大頭…

另一「女」角…唔睇身栽…我真係唔知佢係女…

其中一套覺得可以經得起時間考驗既電影…
THE THING

其實…我係想搵呢隻,或者NEAC出既狗怪型…可惜無 ...
原罪 發表於 26-4-2011 10:33 PM

正呀,the thing呀~:71:
呢個覺得好型…

靚仔到呢~~

呢d架生大部份係黎自用cd殺人那位

好一條狗~

同佢玩handhand~

之後就會咁…

呢個頭仲雕得靚過隻公仔…呢套野如果唔係釘頭人…我係覺得失望架…

其實唔使買哂都整到個「方塊」…咁我更係唔入哂啦。
一條襪帶累身家…就係因為佢同個方塊…攪到我入左呢套野!

但佢又確實靚仔…無計…

仲大把架生…

仲有迷你版方塊,同1:1版一樣咁幾面唔同印刷。有誠意既…

最後…
1:1方塊

封印,召喚都靠呢舊野,真係居家旅行必備。呢件野對我黎講,係唔會出讓既…就算其實佢只係幾塊膠…
個方塊真係正到無朋友~:71:
回復 217# 原罪
右下角果隻咩來??
之前分享既幾套公仔…起碼5年…分分鐘成10年…雕功一d都無輸俾現今既玩具。
而之後介紹既…
對我黎講,直迫藝術品。
但對好多人黎講…係惡夢…

而之後出既,除左第二set…佢已經唔夠膽用色用得咁真實…
唉~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

可惜小弟未搵到錢自己可以一間屋。唔係就放哂呢d藏品出黎。
好彩認識到大家。呢個區希望可以玩落去…
傾下電影、電視、公仔…咩野恐怖野都傾。
多謝toycoffe大大,唔係你回post回得咁詳細…呢個post我本黎真係睇完就算。
點知各位師兄越傾越有…所以小弟都講兩句獻醜。(記得有錯,小弟係歡迎指正既:77:)
大家有無睇過"夜半鬼敲門"系列,
同"夜半仔敲門1,2"呀~
另仲有套野好好睇的叫猛鬼屋逐個捉,
我當年係戲院都睇左兩次,堅正~:71:
之前分享既幾套公仔…起碼5年…分分鐘成10年…雕功一d都無輸俾現今既玩具。
而之後介紹既…
對我黎講,直 ...
原罪 發表於 26-4-2011 11:27 PM

係喎,我同親身邊D朋友傾,大部份的反應都係"你變態架"
加埋D朋友一知我儲埋玩具,當堂啞左~:30:
剛係屋企搵返隻The Thing vcd,
有中文簡介都貼下啦~:36:

而之後介紹既…
對我黎講,直 ...
原罪 發表於 26-4-2011 11:27 PM

感謝原罪兄同各位支持就真,見到各位珍藏,就知小弟其實班門弄斧:Q
希望呢個區可以繼續下去,HK這個地方,要搵人分享恐怖野其實不易,何況各位大大都甘有料到,分享下D心得實在一大快事:43:
回復  原罪
右下角果隻咩來??
Aunbis 發表於 26-4-2011 11:21 PM

其實呢套野…嚴格黎講共有8隻。
我就係差兩隻。
1.開口既釘頭人。
2.另一孖女,就會付有右下角隻野,隻野得半個身…我覺得佢伸「利」恐怖d…所以無揀合口既孖女。
剛係屋企搵返隻The Thing vcd,
有中文簡介都貼下啦~
Agent-Smith 發表於 26-4-2011 11:49 PM

我果套花左呀~~~~
可唔可以轉做電腦檔send俾我呀?