Toysdaily 玩具日報

[詢問] HTC Incredible S用屋企部PC (PCCW )WIFI連線問題!???

* 我一直用部IPHONE4都可以自動認到屋企部PC的PCCW的WIFI

昨天我在百記買左部HTC Incredible S
試晒機無問題就俾錢走人
返到屋企諗住用部HTC Incredible S用WIFI上網
部HTC Incredible S認到我部PC的WIFI
而且我又打左PASSWORD入去
不過部HTC Incredible S就連不上我PC的WIFI
HTC Incredible S只是話
從XXXX取得IP位址中………………..
之後就自動線
跟住又再過一陣又話繼續話: 從XXXX取得IP位址中……………….
初時我以為部HTC Incredible S有問題
所以立即攞返百記
店員用百記的WIFI同他自己部手機做WIFI熱點時
我部HTC Incredible S都認到
之後我返到屋企再試都唔得
跟住我就去左公共圖書館
部HTC Incredible S都認到政府的WIFI
接著我再去樓下電腦鋪頭到問老闆借WIFI來試
結果HTC Incredible S都認到
我屋企係用PCCW的
黑色盒
PCCW話包括WIFI
我用自己部IPHONE4都自動認到屋企部PC的WIFI
我打去PCCW
他們就話自己無問題
係我部HTC Incredible S有問題
但係如果部HTC Incredible S有問題的話
那麼我點解在其他地方的WIFI就認到呢

攪左好耐都整唔到
心都灰晒
希望各方電腦及HTC的高手指教一吓小弟啦
THANKS!!!!
咁你有冇其他野可以試屋企個wifi?
照睇你係其他地方部 htc 用到, 應該唔係你部電話有問題 law
咁你有冇其他野可以試屋企個wifi?
照睇你係其他地方部 htc 用到, 應該唔係你部電話有問題 law
Vince 發表於 17-4-2011 01:53 PM

* 我一直用部IPHONE4都可以自動認到屋企部PC的PCCW的WIFI