Toysdaily 玩具日報

查看: 9532|回復: 16

[玩具報告] Avengers Assemble --- 3.75" Incredible HULK

Avengers Assemble!!

又係Hulk!!

今次介紹的是 Avengers Assemble 3.75" Incredible Hulk,  相信大家最關心是它與MU版本的分別!!

今次的巨人素體比MU版本更巨大, 完全是新設計!!
面相和身形比例比較接近電影版 Hulk!! 跟MU版本不同的地方是上身更健碩, 肌肉比MU版本誇張和身上沒有刀疤!!

上色部份只在頭部, 其他地方是注塑色, 上色沒有問題!! 身體缺少了MU版本的舊化, 令肌肉看起較單調, 小了真實感!!

關節數量比MU版本小, 頸, 上臂, 腰, 手腕和膝蓋都減了關節,  數量只夠應付基本可動, 但已經比其他Avengers Assemble 3.75"角色強......幸好腳掌加上貼地關節, 算是補償!!

個人對這款3.75" Avengers Assemble這個系列期望不高, 因為早看過網上介紹, 所以只對 Incredible Hulk有興趣!! 玩過實物後覺得不過不失, 雖然可動性一般, 但造型取勝, 更接近原著, 算是近期唯一值得買的Marvel 3.75" 玩具!!

新地部, 請多多指較!!
http://gumng522.blogspot.hk/2013/10/avengers-assemble-375-hulk.html
我都等緊呢隻...不過仲未搵到邊度有散買
頭像被屏蔽
looking good!:52:
:71:這個好東西啊!
雖然無MU版的龜裂狀的肌肉,但可動方面好之餘,身形也高大點,此系首選

我又心CC想入埋佢呢?大隻Hulk系好吸引!

我都有呢个Avengers Assemble  Thor!

好大手瓜~~~~~~~~~~~
呢一隻比mu果隻型d喎
我又心CC想入埋佢呢?大隻Hulk系好吸引!

我都有呢个Avengers Assemble  Thor!
無明: 發表於 17-10-2013 04:40 PM

原本都想入, 拎上手發現呢隻THOR連足踝上,下屈都唔得, 無入!!
造型滿不錯呢, 可動方面看來只要在手腕加個關節就夠了~
姑且看看有沒有機會遇到~
頭像被屏蔽
呢隻係成個系列唯一吸引的
可惜好像冇行貨
單售機會也很難找到
昵set 係豆成見過幾款,可惜無hulk 份......
今日搵吾到,樓主開開估好冇?.....
裝甲仔 發表於 17-10-2013 11:27 PM

開什麼估???????????????
呢一隻比mu果隻型d喎
tolete 發表於 17-10-2013 04:58 PM

外型比MU 有型, 但實際上都係MU果隻正好多, 呢隻可動其實只係一般!!