Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 武道狂之詩小說+漫畫, 一齊睇下有幾狂~~~注意內有劇情出沒~~

呢套小說真係好好睇,睇到第六期,每期都有高潮,
動作場面有好細膩嘅描述,電影感很重。(睇完之後會好想學太極)
請問漫畫版係邊個畫?唔係小雷畫番有D失望。
呢套小說真係好好睇,睇到第六期,每期都有高潮,
動作場面有好細膩嘅描述,電影感很重。(睇完之後 ...
jackyt 發表於 15-4-2011 09:35 AM

漫畫版昨晚出的~~~~
其實漫畫版, 我只作增加招式的真實感, 小說描繪得好細緻, 尤其是人物背境, 武術等.....yeah, 又多個師兄一起研究研究~~~
小說一, 我睇到燕小六KO鬼刀陳, 嗰招星追月好強好震撼, 技驚四坐~~~~
而漫畫一就睇完, 所以要快啲睇小說補完~~~

原著�顧問 : 喬靖夫
美術總監�主編 : 葉偉青
編劇 : 袁建滔
分鏡助理 : 林婕
人物美術及設計 : 李家華,陳志輝,張志豪
背境美術及設計 : 劉潤生
兵器美術及設計 : 李賢利
插圖 : 李家華
平面設計 : 張志豪
製作統籌 : 梁淑芬
資料搜集 : 潘潔欣
漫畫版昨晚出的~~~~
其實漫畫版, 我只作增加招式的真實感, 小說描繪得好細緻, 尤其是人物背境, 武術等 ...
Quentin 發表於 15-4-2011 09:44 AM

本漫畫D畫功得唔得? 係naruto果種主流畫法,定係浪客行帶D藝術感覺果種?
因我身在英國,短期內都買唔到黎睇...。

其實小說好睇可能因為有one piece, naruto, bleach 呢D熱血嘅感覺,睇住主角成長同有同伴加入嘅元素。
本漫畫D畫功得唔得? 係naruto果種主流畫法,定係浪客行帶D藝術感覺果種?
因我身在英國,短期內都買 ...
jackyt 發表於 15-4-2011 10:38 AM

原來如此~~~~
嘩, 你咁夜都唔瞓 ??
畫功, 我覺得有啲浪客行的FEEL~~~~

http://www.youtube.com/watch?v=RCzIFoo4Npo

睇睇
特別版漫畫設計好有心思
開盒感覺上好華麗
重要同普通ver 一樣價錢,正:71:
漫畫已睇完第一本,感覺上keep 到小說的風格同節奏
希望之後keep 住這quality la
特別版漫畫設計好有心思
開盒感覺上好華麗
重要同普通ver 一樣價錢,正
漫畫已睇完第一本,感覺上keep ...
lhfsamuel 發表於 15-4-2011 11:04 AM

邊到有特別版賣???
特別版漫畫設計好有心思
開盒感覺上好華麗
重要同普通ver 一樣價錢,正
漫畫已睇完第一本,感覺上keep ...
lhfsamuel 發表於 15-4-2011 11:04 AM

當然節奏比小說快~~~~, 所以先睇漫畫, 再用小說補完~~~
邊到有特別版賣???
Quentin 發表於 15-4-2011 11:08 AM

旺角的開益書店2日前就有,30幾元(post card上有作者簽名)
其他地方就好似大眾等都會有少量,貴幾元(正價)
限量一萬本的
小說第8話好似yesterday 開益出左
今日會去買
旺角的開益書店2日前就有,30幾元(post card上有作者簽名)
其他地方就好似大眾等都會有少量,貴幾元(正價 ...
lhfsamuel 發表於 15-4-2011 11:14 AM

OMG!!
不過算, 有普通版了~~~~
回復 39# Quentin

其實都係差個盒同贈品
都只係一個記念
不過特別版同普通版同價真係幾有良心:71:
回復  Quentin

其實都係差個盒同贈品
都只係一個記念
不過特別版同普通版同價真係幾有良心
lhfsamuel 發表於 15-4-2011 12:06 PM

無錯, 其實, 我由星期日下午5:00開始, 每日都落信和搵, 不過無緣, 無計~~~~
PS. 我返工返MK的~~~
因為佢個特別版唔會在指定地點外有
樓主有興趣的話最好在fb add 喬老大做friend
好多information 都會在那發佈的
(通常一出果幾日就有資訊,方便好多,唔洗自己check)
我都係睇左果到先知有特別版同在那有得買
p.s. fb 到search "喬靖夫" 就找到
因為佢個特別版唔會在指定地點外有
樓主有興趣的話最好在fb add 喬老大做friend
好多information 都會在那 ...
lhfsamuel 發表於 15-4-2011 12:42 PM

ISEE~~~~~~
煲小說中~~~~~~~
果然比漫畫描繪得仔細好多~~~~~~
已買漫畫,看完~借埋俾牛牛