Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 我忍夠啦...

望就咁望...獸拳本來我都好想入
我怕小貨返 即刻知得黎 已經太遲...
如果將來有呢d情況 你記得提我a_a
詠瑜 發表於 4-4-2011 08:24 PM
獸拳果時本來想必成套,但諗諗下,玩法唔夠過隱,加上個價推得太高,所以放棄左

嘛,侍之後我都冇玩戰隊食玩了,未見有岩我口味既=P
獸拳果時本來想必成套,但諗諗下,玩法唔夠過隱,加上個價推得太高,所以放棄左

嘛,侍之後我都冇玩戰隊 ...
紫月葵 發表於 4-4-2011 08:28 PM

獸拳我好鍾意套吳與同舟...(唔明點解改呢個名)
象 蝙蝠 鯊魚都好型
一直去到猩猩企鵝羊果套我都好鍾意 係衰手尾隻犀牛 ...

侍戰隊之後 我都好想搵多d戰隊食玩 奈何過左去既野 好難搵得返...比我搵到恐龍折神已經要拜神
今集海賊本來都想睇哂所有機體先入 但又怕好似恐龍折神咁 追唔切

嗯...當投資心態?靜觀其變...睇下最後係失望多定希望多?
慢慢咁玩住手上果d 期待住將來果d 可能幾好 因為玩悶左 可以等新武裝卞
因為侍戰隊真..一次過買13隻返黎...真係一剎那好多野玩 但亦好快玩悶 因為冇新野玩
獸拳我好鍾意套吳與同舟...(唔明點解改呢個名)
象 蝙蝠 鯊魚都好型
一直去到猩猩企鵝羊果套我都好鍾意  ...
詠瑜 發表於 4-4-2011 08:36 PM

如果係想睇定d先既,通常d大路野冇咁易會炒,因為佢一定多貨,通常會少貨既都係d配件果d
其實冇話悶唔悶既,間唔中拎番出黎玩都唔會覺悶的,我就是這樣
侍我係一次過買晒,連埋牛炮果set,係隻恐龍折神先遲入
之後我就入埋炎神g12,魔法龍、黑馬,及轟轟10機
如果係想睇定d先既,通常d大路野冇咁易會炒,因為佢一定多貨,通常會少貨既都係d配件果d
其實冇話悶唔悶 ...
紫月葵 發表於 4-4-2011 08:46 PM

玩具係要間唔中拎出黎陪佢地玩:shy:

佢地先會無咁悶....佢地唔悶....你自然都唔會悶啦:DD
玩具係要間唔中拎出黎陪佢地玩

佢地先會無咁悶....佢地唔悶....你自然都唔會悶啦
Andyhong 發表於 4-4-2011 11:23 PM
所以話,treat ya toys like u treat ya gf, but never treat ya gf like ya toys~XDDD
其實冇話悶唔悶 ...
紫月葵 發表於 4-4-2011 08:46 PM

但如果專攻住配件先既...最後真係唔鍾意套野
就要諗方法賣返出去...

我都有間唔中拎返出黎玩既...
但真係好小...
但如果專攻住配件先既...最後真係唔鍾意套野
就要諗方法賣返出去...

我都有間唔中拎返出黎玩既...
但 ...
詠瑜 發表於 5-4-2011 02:49 PM
配件通常唔多,如果到即後發現唔值錢既,自己keep(當你有買埋主角機們)或再平賣出去都冇乜大損失;如果係好值錢既就有賺…d食玩(玩具)通常只會貴唔會平
配件通常唔多,如果到即後發現唔值錢既,自己keep(當你有買埋主角機們)或再平賣出去都冇乜大損失;如果係好 ...
紫月葵 發表於 5-4-2011 03:20 PM

你咁講 突然諗 呢個都算搵外快既方法?
詠瑜 發表於 5-4-2011 04:13 PM
,應該話係小投資會貼切d,你有眼睇,好多玩具而家同紅酒一樣,擺得越耐個價值就越高,所以唔會係搵外快既方法,因為一來唔知幾時或係咪一定會升值,可能佢會再販,但根據經驗,再販唔一定等於升或跌,所以係投機/投資
詠瑜 發表於 5-4-2011 04:13 PM

大大......如果你真係鐘意先好入手啦....:(
投資玩具既回報一d都唔高.....好好地享受下玩玩具既樂趣好過啦:)
大大......如果你真係鐘意先好入手啦....
投資玩具既回報一d都唔高.....好好地享受下玩玩具既樂趣好過 ...
Andyhong 發表於 5-4-2011 05:24 PM

其實我講笑咋...正如你所講 玩玩具係享受同樂趣
so食玩 我真係當玩具咁玩 唔多上油
上油左又怕甩色 又怕整花 驚黎驚去咁玩 好唔開心...
,應該話係小投資會貼切d,你有眼睇,好多玩具而家同紅酒一樣,擺得越耐個價值就越高,所以唔會係搵外快既方 ...
紫月葵 發表於 5-4-2011 04:22 PM

haha 的確 保存得好 真係轉個手就幾隻牛(眼見元氣爆發套日版...)
唉 好想有五星戰隊既食玩= =龍 白虎 玄武 鳳 麒麟 我鍾意呢d神獸
其實...乾大約要幾耐?
我次次都係等佢表面乾哂 摸落去冇甩油係手就算= =
我試過用水性筆 整甩左小小GM油- -...可能我果陣未乾
其實會唔會咁嫁? 詠瑜 發表於 4-4-2011 11:46 AM

如果係講GM筆既話,只要唔返筆,大約10-15分鐘就乾...
有時油得厚,面個層可能乾左,但係底個層仲未...
我自己噴消光 / 光澤,噴完一層,大約等30-60分鐘... (其實可以唔駛咁耐)...
噴既天氣都有影響,落雨 / 濕氣重個時,我都唔會噴...

畫線筆如果係水性,噴消光 / 光澤個時,好易會化開... (可能係未乾,或者唔同屬性掛)
所以我鍾意統一用油性 / 水性...
如果係講GM筆既話,只要唔返筆,大約10-15分鐘就乾...
有時油得厚,面個層可能乾左,但係底個層仲未.. ...
小堅 發表於 5-4-2011 10:25 PM

我覺得水性畫線筆好難用
唔知係唔係我買左好耐都唔用...
落筆果陣 真係好水 唔覺有線既效果 甚至整到d油色...

其實GM筆點先可以係深色件上油某D色?
EG舊三國傳孔明 隻藍色...上唔到紅色
關羽隻深綠又係上唔到紅色...
效果好似血乾左既 深啡色
haaa