Toysdaily 玩具日報

查看: 23359|回復: 88

[分享討論] 我忍夠啦...

正所謂寧可我毒天下人 休教天下人毒我...
比你地毒左咁耐...我飲解毒藥都冇哂抗體啦...
而且之後d大合體都幾中...

今日襯全家人去拜山 即刻去偷入套海賊食玩...
好彩比我入到至餘 又唔係抄價貨...而且返到屋企仲未有人...

想問有冇大大係唔貼貼紙?
因為小弟砌藍戰機果陣 為左有凸凹感...用棉棒果陣
唔小心太大力,瓜花左機頭張貼紙...
但冇理由因為咁買過架嫁...

今次d貼紙好似仲難貼過侍戰隊咁...貼完好冇成功感...
自己上色吧~~
唔好依賴貼紙,甩都系遲早問題姐~
上色吧~
最愛豪快yellow:35:
恭喜大大終於入手!
食玩上色才是王道!
因為一上色...我就唔敢拎黎玩
到時就唔敢拎上手玩 一來怕整花d色 二來怕甩色
嘛,雖然個價同設計唔岩我胃口,但恭喜大大被毒=]
戰隊真係一個黑洞,我今日都入左未來戰隊果兩隻dx
詠瑜 發表於 3-4-2011 07:36 PM
如果預左會粗玩,唔上色唔貼貼紙吧~如果覺得太寡就貼貼紙,另再入多套黎儲>w<
當然係等個價低番少少先
回復 5# 詠瑜

我d都上左色,玩都冇咩問題播:52:
回復  詠瑜

我d都上左色,玩都冇咩問題播
ORZ3000 發表於 3-4-2011 07:51 PM

朋友你用咩油嫁@@?
因為之前都見過人話玩一陣都甩左小小色
嘛,雖然個價同設計唔岩我胃口,但恭喜大大被毒=]
戰隊真係一個黑洞,我今日都入左未來戰隊果兩隻dx
紫月葵 發表於 3-4-2011 07:45 PM

無限合體我就一定唔貼貼紙!!!除左初代四獸四龍
但戰隊唔貼貼紙又好怪...特別呢套 會變左炎神三色= ="
其實呢套野我都"爭咋"左好耐 買唔買好
但我本身又好鍾意海盜 本來呢排想買 山口隻積克 但真係太貴
未來戰隊係...?(未聽過= =)
我原本都想入既...但見佢d貼紙好似有d不知所謂..
自己上色又懶又嫌煩
所以冇計
一句話~~唔入~
詠瑜 發表於 3-4-2011 07:36 PM

其實要睇你係手油定係用噴罐 / 噴槍...
通常我整完之後,我會再噴多層消光 / 光澤... (呢樣睇自己喜好)
頭像被屏蔽
朋友你用咩油嫁@@?
因為之前都見過人話玩一陣都甩左小小色

無限合體我就一定唔貼貼紙!!!除左初代四獸 ...
詠瑜 發表於 3-4-2011 07:57 PM

的確,佢好偷雞,sad...
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

DX版:
http://hk.myblog.yahoo.com/jw!yUQ7a7aQFRmgRgTNobhe00WAD4H4/article?mid=1327

食玩版:
http://eigangu.blog54.fc2.com/blog-entry-107.html
的確,佢好偷雞,sad...
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

DX版:

食玩版:
紫月葵 發表於 3-4-2011 08:15 PM

呢套戰隊幾時出嫁?未見過既...
你指既偷雞係...?
heero_w_gundam 發表於 3-4-2011 08:11 PM

朋友,多謝你今日支持左我兩個post:handshake:
我原本都想入既...但見佢d貼紙好似有d不知所謂..
自己上色又懶又嫌煩
所以冇計
一句話~~唔入~
老黃龍 發表於 3-4-2011 08:01 PM

有d貼紙位真係好不知所謂...如果比我貼第二次
我真係情願剪開佢黎貼...
不過可動性真係好好
其實要睇你係手油定係用噴罐 / 噴槍...
通常我整完之後,我會再噴多層消光 / 光澤... (呢樣睇自己喜好 ...
小堅 發表於 3-4-2011 08:06 PM

我用開master:(但每次油完都會噴消光
我所有作品噴完消光都即擺入櫃...
所以未試過玩 亦唔敢...
但如果比我揀 我會用手油 因噴鑵我已經衰過三次
頭像被屏蔽