Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 我忍夠啦...

應該係需要磨靚佢,不過一般黎講戰隊食玩做得好既地方就係佢d水口唔太痴件,所以唔磨到靚晒都可以,除非你係 ...
紫月葵 發表於 3-4-2011 11:00 PM

其實我都唔太鍾意車 飛機 船果d交通工具...
呢個原因所以我冇買轟轟 甚至天裝 炎神
我比較鍾意恐龍 動物果d...

五架,我真係鍾意架賊船only...其實我覺得 出哂五架都係船可能好d
但到時...應該上唔到岸?集集係海打?haha定係 係天飛??
諗到呢到 我就接受到佢有車同船...
戰機 潛艇我都接受到(唔係接受佢外型)
但跑車甚至果架貨櫃車(黃色果架)...真係唔ok
海盜都要跑車賺錢?運毒品a_a???

不過的確 合體既佢真係好型 似歷代機械人 甚至似個海盜(根本就得個頭似)
可能我細個第一次睇戰隊係恐龍>五星 so我都接受呢種左右唔對"情"
so魔法戰隊我覺得好鬼型 你係邊聽個鬼佬"sun"@@?

不過整體都好好,武器都兩樣 共三個
係大炮真係細左d...但冇法,鬼叫佢收埋係肚到...
綠跑車同黃貨櫃都有車碌 可以碌黎碌去...

侍戰隊真係好神...單係初初五架 已經自己變兩種野(折神同字)
仲有幾種變身...係兜 魚 虎個合體有d...冇乜分別既感覺
so希望海賊之後會好好多...我侍戰隊都係大合體先中毒
應該係油性,我記錯左係畫線筆...
同埋真係要等乾晒先好噴,薄薄地咁噴幾層...
小堅 發表於 4-4-2011 11:24 AM

其實...乾大約要幾耐?
我次次都係等佢表面乾哂 摸落去冇甩油係手就算= =
我試過用水性筆 整甩左小小GM油- -...可能我果陣未乾
其實會唔會咁嫁?
點解我個post要調黎呢到 但人地冇事:time:
其實我都唔太鍾意車 飛機 船果d交通工具...
呢個原因所以我冇買轟轟 甚至天裝 炎神
我比較鍾意恐龍 動物 ...
詠瑜 發表於 4-4-2011 11:46 AM
隻"宇宙船"(XDXD) 的確好正:71:

轟轟同炎神我都有買食玩
轟轟勝在多玩法,炎神果時9係因為2手成set買好平xd
不過其實炎神G9都唔係差既,係G12先奇奇怪怪=P

呢段片佢有講過d咩跑車之類同海賊冇乜關系
http://www.youtube.com/watch?v=H1lV7Yd3vKs

侍又係超正既一套,雖然同樣地大合體怪怪地(好厚),但民間自創既10合體其實已經好型:73:
隻"宇宙船"(XDXD) 的確好正

轟轟同炎神我都有買食玩
轟轟勝在多玩法,炎神果時9係因為2手成set買好 ...
紫月葵 發表於 4-4-2011 02:22 PM

其實我覺得炎神機體幾好,幾特別
係交通工具至餘又有動物混合
但衰左果堆眼好阻眼...所以我冇買
轟轟...交通工具黎講 佢地真係好型 戰機戰車...
但唔知點解 覺得大合體真係好機械人...冇戰隊機械人感覺
天裝我覺得佢地都好型 但我接受唔到太多頭...

侍戰隊大合體(食玩)都好過dx好多= =
不過個武士樣真係好殺死人...
自創10合體?有圖嗎?@@
其實我覺得炎神機體幾好,幾特別
係交通工具至餘又有動物混合
但衰左果堆眼好阻眼...所以我冇買
轟轟. ...
詠瑜 發表於 4-4-2011 02:32 PM

的確,就好似thomas火車頭既感覺,話唔定thomas都係炎神黎既xddd

轟轟係好機械人feel,好似好幾年前既Machine Robo Rescue
其實我個人比較中意轟轟9合體,加埋10號飛機怪怪的@@"
而天裝我由第一眼已經唔中意佢,不論係戰隊服、機械人定d頭合體既設定

http://toysdaily.com/discuz/viewthread.php?tid=104370&highlight=%A8%CD%2B10
的確,就好似thomas火車頭既感覺,話唔定thomas都係炎神黎既xddd

轟轟係好機械人feel,好似好幾年前既 ...
紫月葵 發表於 4-4-2011 02:45 PM

你講起THOMAS 我諗起大陸將佢變機械人...勇者特急果個超能加爾!?
天裝我幾鍾意佢機械人 條龍飛機AND蛇火車
機械人好似勇者系列咁...本來真係有諗住入

張圖...= =同大合體差唔多
你講起THOMAS 我諗起大陸將佢變機械人...勇者特急果個超能加爾!?
天裝我幾鍾意佢機械人 條龍飛機AND蛇火 ...
詠瑜 發表於 4-4-2011 02:51 PM
thomas我見福榮有xd

我之前睇左超炎力個blog入面個大合體之後就更加唔中意天裝--
thomas我見福榮有xd

我之前睇左超炎力個blog入面個大合體之後就更加唔中意天裝--
紫月葵 發表於 4-4-2011 02:55 PM

知唔知套THOMAS幾錢???
其實天裝有冇大合體 有人話冇 但我係零食度睇盒背又見到好似有...
其實天裝有冇大合體 有人話冇 但我係零食度睇盒背又見到好似有...
詠瑜 發表於 4-4-2011 03:08 PM

天裝係有大合體的.,....

的確,佢好偷雞,sad...
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

DX版:

食玩版:
紫月葵 發表於 3-4-2011 08:15 PM
個食玩網D食玩靚到呢..:shiny:

隻隻都好似DX咁...睇完佢再望番自己果d...真係想洗晒佢地再油過:unhappy:
詠瑜 發表於 4-4-2011 03:08 PM
sor,唔清楚

1. http://tw.myblog.yahoo.com/jw!Jy ... &l=f&fid=13
2. http://tw.myblog.yahoo.com/jw!Jy ... &l=f&fid=13
個食玩網D食玩靚到呢..

隻隻都好似DX咁...睇完佢再望番自己果d...真係想洗晒佢地再油過
Andyhong 發表於 4-4-2011 03:18 PM
可惜呢隻時間機械人食玩要加件換件=3=
sor,唔清楚

1.
2.
紫月葵 發表於 4-4-2011 03:19 PM

言重了 咁間野係邊?買黎比班鍾意THOMAS 既FANS嚇下佢地都好
天裝係有大合體的.,....
Andyhong 發表於 4-4-2011 03:16 PM

張圖死左...
言重了 咁間野係邊?買黎比班鍾意THOMAS 既FANS嚇下佢地都好

張圖死左...
詠瑜 發表於 4-4-2011 03:34 PM
福榮街冇咁多玩具店果邊其中一間專賣(?)祖國野既店

張圖死左...
詠瑜 發表於 4-4-2011 03:34 PM

咁我貼link吧

http://eigangu.blog54.fc2.com/blog-entry-623.html#more

條link之前紫月大大都post過...入面d食玩好齊全:shiny: