Toysdaily 玩具日報

樓主: genesicgaogaiga

[分享討論] CEO: Hottoys並不適合你,回去玩你的toy, 好好享受生活

關閉 [複製鏈接]
依家買Ht野已經胆博胆

重要驚佢換野麻麻煩煩

高危膠衣真係三思,spiderman byebye
回復 44# Gretzky99

請對事, 不要對人, 客觀D 吧

不能否認,  hottoys 的figure 的確是像真度高,很吸引的. 但係, 唔該各位, 不要盲目追求, 不要忘記自己係"消費者", 俾D 要求啦!

以事論事的話, MK 6 的質量很低. 把質量有問題的"次貨"出售, 跟本就係由生產線至到管理層都有問題... (冇做QC 架? 咁都夠膽拎出黎賣?)

CS 水平亦奇差, 只可換一次貨/拒絕換貨更加代表 HT 係冇責任感同承擔;
D 貨有問題仲要等1 個月維修?  我真係睇唔出HT 係有誠意幫客戶解決問題 lor
(試問一聲, 如果 HT 唔係咁多"次貨", 又何來咁多人要換呢? 請知悉換貨的主因吧 Ching!!)
好彩訂左5次野次次都係對住姐姐仔姐...
但拎果陣就聽天由命了:(
回復 54# Gretzky99

Agree with you,
unfortunately, that behavior tend to more and more serious nowadays...
老細都係咁
唔怪得dsales都係

早兩日上去
聽到客同sales既對話
客: 呢到有問題 我想換
sales:只可以 ...
hins19 發表於 17-3-2011 10:17 PM

同番佢講,你比張單我果時都無說明過.
我係盲的,你係咪歧視?睇佢換唔換...
佢以後比人攞貨都要同客口頭再講一次..
唔係d條款都未必成立.
不過講真,而家大部份玩家對貨都要求勁高,開人三幾盒可能換一粒parts,又難怪CEO發癲!其實只要閣下有大陸同事或員工,就會知道,HT可以做到而家d次貨質素其實已經好叻,怪就怪當初樣板太精美(高手用心製作),同埋價錢越出越貴。如果HT今時今日收六舊幾一隻,我估對次貨的怨氣會無咁重。重申一點,我Mark 6都仲未輸到我拎(擔心中),絕不是幫CEO解話,純個人睇法,不喜勿插。
頭像被屏蔽
話時話其實可以去消委會投訴,邊個話玩具就可以買返黎係爛係花o架?有貨點解唔即刻換比人,要人等一個月咁耐?話唔定,下期選擇月刋會做figure大測試,試齊E記、M記同H記figure,測試下會唔會爆衫、漏油、甩油、電池滲水、缺件等...最後可能話其實無一間玩具廠合乎資格生產玩具兼賣咁貴,叫大家以後唔好買。
Correct! 價錢高,要求自然會提升
maybe he don't know who u a, neverthless he won't said such silly pussy words:36:
夠疆拎有版權明星樣d figure做到ironman咁QC,個個o個樣又花又甩油,比個明星知道,下次仲會唔會有人賣版權比CEO你較飛做 "玩具"?!
頭像被屏蔽
話時話其實可以去消委會投訴,邊個話玩具就可以買返黎係爛係花o架?有貨點解唔即刻換比人,要人等一個月咁耐 ...
solarlord2001 發表於 17-3-2011 11:16 PM

我相信,
去個的大型電器店,
是但買個幾舊水的手機,
都唔會比個有明顯花痕,甩油,或是個電池蓋合唔實,的貨比客人...........

如果真係有,的員工一定會換到ok 為止,,
唔會好似mark 6 咁,
擺明戰損甲有問題,,
我當HT第一批真係唔知有問題,,,,,唔怪佢,,,,
但出左問題,,,,,係唔係應該解決呢?????

但HT都唔改,照出貨....
面皮厚過阿扁,,,,,,,,,,,好野...............:49:
頭像被屏蔽
回復 41# Gretzky99
就正如你o係條街俾人撞到,
你好7常咁向對方要求講聲對唔住,
對方唔講不特止仲要用粗口鬧你,
咁你都仲要禮貌對佢?!?!
己所不欲, 勿施於人呀!!
師兄,