Toysdaily 玩具日報

查看: 6103|回復: 40

[改造交流] 求助~~~ >_< BM! 電王換 body detail 一問(已解決,P2 加完成圖)

各位 ching 好~~

最近&#25886;返隻 bm 電王出來玩, 發覺個屁股位好鬆, 我估十成九係爛左喇:31:

所以諗住去買個 body 來換~~~

我之前search過 2 個 post
http://toysdaily.com/discuz/view ... ight=medicom%2Bbody
http://toysdaily.com/discuz/view ... 05540&extra=&page=3

但才疏學淺, 唔係好明:30:

想問下大家

1. 胸甲個位究竟點可以除落黎? 我見到個 hip 位黑色部分係有個夾位, 但用力 "禁" 下又拉下, 好似好鬼實, 係咪一定要用暴力 "口拍" 開佢? 之後點可以整返好?

2.另外就係件衫, 想問下裡面既構造係點架? 有得就咁除定係要剪開佢? 如果剪開左應該點還原?

3.仲有冇特別地方要注意?

望各位高手教下小弟, 畢竟隻電王都幾貴下, 而且好有愛, 未問清楚真係唔敢膽粗粗動手......:26:
body 可以去mk 買 (medicom 剛剛返出, 而家成街都係), 仲可以買返 闊膊body 黎用, 唔洗再蟹手

點換法?
要拆開電王件胸甲先: 先用風筒吹軟佢, 佢兩側其實係接口位, 可扯開
拆左件胸甲, 你就識換的了

換完後, 再用aa膠痴返胸甲兩側既接口位便ok的了
:67:電王我覺得改完闊膊唔好睇
今次闊膊body的確有d怪,試過同RX換,雖然唔蟹手,但唔係好自然,最後都係用番原本個波地。:55:咁電王應該點攪呢?:?
kabuto 換闊膊 ok 嗎?
我都想知, 因為我個kabuto已經髀位移左位, 甚至乎甩左, 我都想換左個body佢....
仲有我隻影月,之前買左個2手body番黎換,好似唔係好fit咁。宜家又想買個闊膊body番黎搞搞佢。不過之前我好夾硬咁拆佢件胸甲,搞到個shape有少少走左樣,有無人用"剪"呢個方法黎拆佢個胸甲呢?
今次闊膊body的確有d怪,試過同RX換,雖然唔蟹手,但唔係好自然,最後都係用番原本個波地。咁電王應該點 ...
買買買 發表於 14-3-2011 10:55 AM

Agreed.... cuz the 闊膊body is a little bit too 闊.  It'd be much better if it's made 3mm narrower !
胸甲仍然未拆.....用風筒吹完都好實....
有冇 ching 分享下經驗?
頭像被屏蔽
胸甲下面,好要除,我都整完
BruceLee 發表於 17-3-2011 18:03

:67:你咁得閒好心你出下教學啦
胸甲下面,好要除,我都整完
BruceLee 發表於 17-3-2011 06:03 PM

sorry ching~~:(
"好要除" 即係點? 唔明~
sorry ching~~
"好要除" 即係點? 唔明~
kaiserfrog19 發表於 18-3-2011 09:42

~~~好難除
頭像被屏蔽
頭像被屏蔽