Toysdaily 玩具日報

查看: 7949|回復: 35

[詢問] 買12吋需注意甚麼??

嚟緊3月將會入坑.....
喺蕉人訂了BM 嘅Skull
我見過嗰度d sales 最少俾兩盒人睇...
但付款後,應立刻開盒check 嗎??
如真係有問題...蕉人會換嗎?? 對不起...因為最近聽了BM嘅QC問題...很擔心...

thanks

:67:第一就係睇下銀包有無錢!第二就係睇下上色同套衫有無問題!你比左錢當然可以即場開盒睇埋後面!如你件貨有問題!如果唔關你事係出廠既問題!超人會私人換比你先(日版同行貨都換)!所以有時貴小小都低比超人黃賺!由其果d黑仔買親都瀨野(s富貴大大)!佢唔幫襯超人都唔豬佢幫襯邊間好!超人黃做著佢生意真係柯拔甩!劑劑都要換過隻比佢
哈哈..注意.銀包有無錢
最緊要唔好養成做驗屍官嘅習慣。唔當眼嘅defect就由得佢。咁你玩12吋就會玩得開心好多。
Wong sir is safer, at least he will work out a way to deal with defective item.
BM QC is fluctuating and really depends your luck.
Look at the face, then belt, and finally clothing.

Once paid, open it up and look at the back.

Then use the light or flash of your phone to see the eyes for any glue mark.

Finally, you should move all the joints to ensure that they are movable and not broken.
Or you can ask wong sir to loosen the joints for you if you are not familiar with the 301 new body
頭像被屏蔽
新手一問 , 買果陣帶埋把尺去會唔會好 d .....???
夜星閃 發表於 4-3-2011 09:12 AM

當然好D啦, 度準係咪12", 因為有可能QC差, 不夠12"的......我就通常帶定個磅, 磅清楚就知有冇偷工減料囉....
:47:
回復 7# 蝦您波凸

比個叻你 {:3_146:}
頭像被屏蔽
頭像被屏蔽
當然好D啦, 度準係咪12", 因為有可能QC差, 不夠12"的......我就通常帶定個磅, 磅清楚就知有冇偷工減料囉 ...
蝦您波凸 發表於 4-3-2011 09:37 AM

重有要帶角尺, 同水平尺.  要量度一下外盒四角, 同上底,下底有冇偏差~~
預計會有明顯回彈,或有溶衫機會的現在也不敢買了
頭像被屏蔽
當然好D啦, 度準係咪12", 因為有可能QC差, 不夠12"的......我就通常帶定個磅, 磅清楚就知有冇偷工減料囉 ...
蝦您波凸 發表於 4-3-2011 09:37 AM

正 !! :x