Toysdaily 玩具日報

樓主: Somebody_Ex

[分享討論] SHF 分享會精選 vol.55~~~第十九代主公~~~志葉丈瑠 真劍紅

Some 大呢隻真劍紅係日本買, 師兄你嘅意思會係短期內過日本 "掃貨"?
Englishman 發表於 21-2-2011 04:07 PM
Englishman 兄誤會了~~~係我之前通知 CCM 兄香港有度賣得比較平啫~~~:)
支持 some 大正post !

但睇完你個post 依家後悔冇入decade d blade blade 同 kiva arrow...:56:
Some 大呢隻真劍紅係日本買, 師兄你嘅意思會係短期內過日本 "掃貨"?
Englishman 發表於 21-2-2011 04:07 PM

唔係呀!! Englishman兄!! 係因為我一至五都要留喺長洲讀書, 只係得星期五先有少少時間去下灣仔!!! 之前因為灣仔冇哂貨所以問過some大仲可以喺邊度搵到真劍紅姐!! 今個星期終於好少少, 因為星期四就有得出番黎, 希望可以去下旺角睇下有冇啦!!!

PS: 我好想入佢呀!!!!
some大既魔力沒法擋:shiny:
完來有咁多配件玩, 真係喜出望外..., 不過小弟唔多心嘞, 剩儲幪超 SHF 都已經係一個深坑, 除非 Banda ...
Englishman 發表於 21-2-2011 04:05 PM
其實可以更多~~~不過而家已經好好玩啦~~~:)
呢個都係我嘅處境
烈火大斬刀冇都得轉大筒模式
some兄會唔會覺得失望呢?
pein 發表於 21-2-2011 04:08 PM
我唔係太熟呢套特攝~~~暫時又無咩失望GE~~~:78:不過遲啲無線播時~~~就可能希望有齊啲武器配備啦~~~~:DD
機械人還可以的,人物就沒甚興趣了
timothy276217 發表於 21-2-2011 04:10 PM
原來如此~~~所以 timothy 兄好似未試過有拉打咸超以外人物公仔分享~~~:65:
不愧是精華帖,相片拍的超棒
我也是為了重現DCD而買了真劍紅、金,但藍&綠以限定方式推出也讓我斷 ...
一舉鯨濤快哉風 發表於 21-2-2011 04:11 PM
多謝一舉兄支持~~~我都欣賞你的相片~~~很像官方圖片~~~:73:
真劍紅和 Tatoba Combo 在台灣那邊有否因缺貨而抬高價錢呢~~~:?
原來如此~~~所以 timothy 兄好似未試過有拉打咸超以外人物公仔分享~~~
多謝一舉兄支持~~~我都欣賞你的 ...
Somebody_Ex 發表於 21-2-2011 05:30 PM

OOO於5月再版
而家開始睇緊侍戰隊,
真係好正:71:
shf真劍紅都想買,不過太貴啦...
OOO於5月再版
yugi 發表於 21-2-2011 05:32 PM

http://tamashii.jp/item/201104.php
pein 發表於 21-2-2011 05:56 PM

2011年4月以降発売の再販商品に、初回特典「アンク」は付属しません
今次無  unkh LU~~~:78:
遲到照扑SOME大!!!!:71::71:靚相!!:71::71:SOME大 SHF熱血停不了~~:71::71:
支持 some 大正post !

但睇完你個post 依家後悔冇入decade d blade blade 同 kiva arrow...
davidki99 發表於 21-2-2011 04:13 PM
多謝支持~~~:) 好似有啲地方重有得賣呢兩把武器~~~個價都唔係貴好多~~~有興趣下次行街留意吓呀~~~:77:
some大既魔力沒法擋
F.S.飛煞 發表於 21-2-2011 04:43 PM
THX~~~我只係盡少少棉力分享啫~~~:65:
2011年4月以降発売の再販商品に、初回特典「アンク」&#12399 ...
Somebody_Ex 發表於 21-2-2011 06:13 PM

物以罕為貴:71:
戰隊我喜好架,但唔知系咪剩系出侍戰隊,想收齊35年嘅SHF紅戰士及頭像
卜some大