Toysdaily 玩具日報

查看: 8587|回復: 27

[詢問] 有包雪梨紙,全新雙膠紙FIGMA YUI一問...

早排見呀苦全新FIGMA平澤唯有平就bid左,
今日交收,
交收時有雪梨紙包住,
我冇拆雪梨紙check就比錢走人

番到屋企拆紙先見,
但底個度係雙膠紙...!:die:
第一層圓形膠紙似比人界開左...
但第二層圓形膠紙又完美地再貼上去...
唔似係有人手貼!!

我開盒時,
發覺個盒唔似比人開過,
因為我開包裝紙盒時個盒蓋仲識反彈,
極似完全未開過!
如果攞過隻figma出黎玩根本冇可能咁

佢到底係check qc界膠紙定咩...
但係我就解釋唔到點解係雙膠紙
請開有冇ching可以答到我唸個白痴問題?:no:

呀,仲有,我隻YUI 嘅地台好虧,
支撐臂上半部居然曲曲地...
:49:
我只能說....有雪梨紙...不是代表100%全新吧...

$2X 都一大卷慢慢包了...
喱位先生... 睇怕大家點講你心裡都有條刺嫁喇... 唯有配合一下吧...

對!... 所謂「雪梨紙」也可以買來重包... 二重膠紙就是已開啟過的証明!...

閣下那盒由依... 已經給上一手(可能不止)... 開過出來... 並向她做盡各種各樣的事情!... 包括... ... 之後舐乾舐淨放回盒內... 找張可能使用過不知多少次的雪梨紙包起... 然後放到網上聲稱全新未拆等閣下來買...

換句話說... 你手上的那盒由依... 已經被「使用」過... 現在只可以說聲不幸...

補救辦法嘛... 大可以學上手一樣... 對她做足各位各樣的事情之後... 放回盒中並用雪梨紙包裹... 放到網上說是100%未開... 等下一個不知就裡的人來買...

小櫻上
回復 3# 小櫻
[ 睇怕大家點講你心裡都有條刺嫁喇... 唯有配合一下吧...】
這一句正!!哈哈哈哈!!
喱位先生... 睇怕大家點講你心裡都有條刺嫁喇... 唯有配合一下吧...

對!... 所謂「雪梨紙」也可以買來重 ...
小櫻 發表於 16-2-2011 08:41 AM

唔讚好真係對唔住天地良心
GOOD JOB!

哇~~小櫻大大你在條刺上面再加多一腳:66:
回復 3# 小櫻

我知我好麻煩又有處女情意結,
亦唔係想係度玩筆戰= =
只係唔明無開過又有雙膠紙...
我買左40幾盒FIGMA都冇咁嘅事發生過......

至於心有冇條刺...
我只想講,
咁平買到真係謝天謝地,
已經冇乜要求
但只係想攪清個問題啫...
如有得罪,請見諒
:unhappy:
回復  小櫻

我 ...
zetman 發表於 16-2-2011 10:07 AM

TD 各師兄 / 師姐 根本比唔到正確既答案你  ........
實情亦只有賣家 ( 再慘 d 可能有再上一個賣家 ...) 先知 ,
如果件貨 無大問題就唔好轉牛角尖了
回復  小櫻
我 ...
zetman 發表於 16-2-2011 10:07 AM

無話筆戰唔筆戰... 你睇下樓上果幾個回覆幾咁愉快...

既然閣下都話無乜所謂囉... 又何需疑神疑鬼?... 一係就放翻出去然後買過盒更完美嘅... 一係就拆出嚟... 齊齊整整HTT 5位成員... 你認為邊個好啲?...

最後補多句喇... 為咗一張膠紙一件玩具而花咁多精神時間去煩惱... 不如去做翻啲更有意義嘅事吧啦... 例如... 例如... 你發post文果陣... 如果係玩股票嘅... 已經幾百萬上落喇...

放鬆啲啦...

呵呵呵...

小櫻上

Del
反而覺得,連雪梨紙都準備好,點解唔搣走埋原本張膠紙?
又或者用坐係到煩堖既時間去做義工一樣係好選擇

無話筆戰唔筆戰... 你睇下樓上果幾個回覆幾咁愉快...

既然閣下都話無乜所謂囉... 又何需疑神疑鬼?. ...
小櫻 發表於 16-2-2011 10:30 AM

樓主,如果你有玩神話咁今期魂展果d你應該唔駛買,因為全部都係雙膠紙,
我係頑X訂,佢自己寫明全部係雙膠,如果你係死士咁:
究竟係為左因為雙膠咁唔儲呢隻;
定因為要齊套而違反自己處女情意結而買
樓主你簡邊樣,我當你要面對咁既問題
(唔一定係神話,好多玩具好多時都有雙膠,之前SHF帝皇kiva全部雙膠)

應該要問你,你覺得雙膠係一定賣果個人開過,定還是只係check QC而開,
如果你連check QC 而開都嫌既話,咁我建議你唔好玩玩具啦

LIKE!!:71:

第一句相當歡樂呢:DD

呃, 樓主...難道一張多出來的膠紙地位已經比得上小唯本體? :shy:
其實本體沒問題不就好了嘛~如樓上眾ching所言, 真的十分介意的話便多買一盒全新單膠紙的吧, 反正破處也只因品管或賣家其中一方~