Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 魔法少女小圓

回復 73# 小櫻

如果講 loop 的話涼宮個 d 只係小學雞之作,小圓呢種每次都有不同結果而且能夠同第一集串連,op ed 掉轉後能夠為作品再加多一層意思,而且更能夠獨立以一集講晒成件事既來龍去脈既真係第一次見

anyway 我己經打破左以往只 down 不買正版碟既紀錄訂左呢套既 blue-ray 等未來可以重溫 lu
回復  小櫻
如果講 loop 的話涼宮個 d 只係小學雞之作,小圓呢種每次都有不同結果而且能夠同第一集串連, ...
ranger_ckk 發表於 11-3-2011 04:23 PM

今集可以算係將整個故事嘅謎解開嫁喇...

小焰由病弱... 不斷重覆回到過去... 變成超強氣... 亦見到圓香等人初期到死都未知魔法少女系統嘅秘密... 至到小焰爭少少就可以阻止圓香立契... 都唔可以話唔精彩... 依家只係想知圓香响今次會點選擇... 因為今次圓香已經知道魔法少女系統嘅真相... 無理由搵命搏卦?... 唔通立契變一次身張魔女打倒然後自爆咩...

唔通今巡目都係Bad Ending... 要重玩多次?... 查實可否用圓香嘅願望叫QB去死?...

今集麻美再度登場... Fans應該高興卦...

呵呵呵...
Feels like Sci-fi thrill!
今集好黑, 差d頂唔順睇唔埋:56:
今集可以算係將整個故事嘅謎解開嫁喇...

小焰由病弱... 不斷重覆回到過去... 變成超強氣...  ...
小櫻 發表於 11-3-2011 05:11 PM

小圓唔好啊:help:
咁會浪費晒小焰既心血啊:help:
回復  小櫻

如果講 loop 的話涼宮個 d 只係小學雞之作,小圓呢種每次都有不同結果而且能夠同第一集串連, ...
ranger_ckk 發表於 11-3-2011 04:23 PM

支持大大:71:
雖然我唔會買:56:
figure果d大大會唔會都殺埋?
睇完之後諗起平衡世界既杜拉格斯
超級撒亞人全體敗陣果幕:79:
支持大大
雖然我唔會買
figure果d大大會唔會都殺埋?
機體 發表於 11-3-2011 11:41 PM

如果能力許可應該會全部皆入連 GK 都殺埋
如果能力許可應該會全部皆入連 GK 都殺埋
ranger_ckk 發表於 12-3-2011 10:40 AM

之前有消息話會出figma同大頭公仔
不過而家好似冇左影咁
之前有消息話會出figma同大頭公仔
不過而家好似冇左影咁
機體 發表於 13-3-2011 02:01 AM

而家日本咁既狀態仲會出已經要偷笑了........
希望日本人能夠平安渡過核危機同埋小圓唔會停播啦.......
而家日本咁既狀態仲會出已經要偷笑了........
希望日本人能夠平安渡過核危機同埋小圓唔會停播啦..... ...
ranger_ckk 發表於 15-3-2011 01:28 PM

x2
日本今次真係好慘:42:
同人野, eva風既trailer
http://www.youtube.com/watch?v=IYquvR_RXlk
同人野, eva風既trailer
機體 發表於 22-3-2011 04:21 PM

實際內容跟這個Trailer的差不多嘛XD
小圓無了期停播
而家好似連nico都停埋
http://www.madoka-magica.com/news/index.html#n215731
唉...........