Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 魔法少女小圓

q比走晒樣
不過少女們的人設我中意漫畫多d~~
漫畫焰真係冰山美人囉~~
接受唔到動畫ge面包面
追夢者 發表於 16-2-2011 10:47 PM

用向陽素描畫風的人物配一個這樣的故事, 這種落差還真是....
用向陽素描畫風的人物配一個這樣的故事, 這種落差還真是....
手榴蛋包飯 發表於 17-2-2011 02:49 AM

好心急
就快有新一集:*

果然難估.........乜事都無但變黑,得咗...............
日本最新的第七集己經出了,他媽的 QB (又名虛淵)

(以下內容含劇透)

以下第七集大約內容 (from 高登):

1.QB鬼畜調教青毛ww (幾時出 QB figure??我想買兩隻一隻當氣槍練耙用)
2.青毛走堂無返學
3.黑毛與粉紅談心表示自己『已經唔係人』
4.紅毛洗黑變白與青毛談心,講出自己做魔法少女既原因,但青毛唔領情
5.青毛返學見到自己條仔終於返學(上條條賤男完全無聯絡過青毛呢,願望白送了)
6.綠毛與青毛談心 表示要NTR左佢條仔 (虛淵果然他媽的無令人失望,綠毛竟然吃裡反外撕開自己既面具,劇情超展開呢............)
7.青毛魔女戰上終於壞掉了

虛淵果然無令人失望,綠毛竟然吃裡反外撕開自己既面具,劇情超展開呢............
配合一下...

小櫻上
唔知係專登定巧合...

魔法(裝)少女是殭屍的說...
黑漫畫…第三集就有便當,我在想魔女本身是否係咪違反契約的魔法少女?
日本最新的第七集己經出了,他媽的 QB (又名虛淵)

(以下內容含劇透)

以下第七集大約內容 (f ...
ranger_ckk 發表於 18-2-2011 03:43 AM

真想不到綠毛竟然"發圍"了...:(
沙耶加終於抵唔住傻左啦:79:
不過真係想唔到綠毛突然發圍, 但我覺得呢個位做得有d突兀, 冇頭冇尾突然間話我鐘意左上條好耐啦:(
唔知係專登定巧合...

魔法(裝)少女是殭屍的說...
小櫻 發表於 18-2-2011 09:08 AM

台詞就唔知係唔係 neta 啦,不過設定應該唔係呢一回事,呢點可能係為左舖排後續故事既其中一個方向 (或者係俾魔女入侵身體 or 暴走???)
台詞就唔知係唔係 neta 啦,不過設定應該唔係呢一回事,呢點可能係為左舖排後續故事既其中一個方向 (或者係 ...
ranger_ckk 發表於 19-2-2011 10:14 AM

因為靈魂離開軀體所以同喪屍/殭屍無分別卦... :58:

反而覺得... 魔女可能係悲哀之種被完全污染嘅魔法少女... 殺魔女取其核去淨化自己嘅悲哀之種(靈魂)... 唔多唔少代表兩者有好大關係...

正如HEro姐話齋... 原作動畫真係唔睇落去都唔知會點...

小櫻上

As seen at Golden

全劇完
假既劇場版預告
但整得好正, 好有心機, 冇乜違和既感覺
http://www點youtube點com/watch?v=6HlIaZb8dXc
第8話...

「我真是個笨蛋...」

同樣主角小圓都係唔會變身俾你哋睇...

逐漸變得墜落嘅沙也加...

今集好似回應觀眾嘅要求...

無獎問答遊戲... 請問QB喱個死樣响今集出現咗幾多次?...

究竟...「瓦爾普吉斯之夜」... 係咩嚟嘅呢?...

沙也加嘅靈魂之石已經被嚴重污染...

小焰嘅最後忠告?...

大家所期待嘅結果?... 靈魂之石得不到淨化而污染到極限之時...

喱個時候... 隻淫獸依然係咁落嘴頭氹主角買瘦身減肥套票...

睇到喱下果陣爭啲大聲叫好...

講得出喱啲說話... 究竟小焰係小圓嘅咩人呢?...

雖然頭先小焰已經將隻淫獸正法... 但係...

喱下「食得唔好嘥」... 某程度都幾嘔心...

似乎「正邪兩方」都知道對方嘅身份囉喎...

「Incubator」(孵化器)... 究竟係咩呢?...

而另一邊...

咁算唔算派咗便當嫁喇?...

所謂「魔法少女」...

係咪真係咁呢?...

下集會到邊個領便當呢?... 主角會唔會買瑜珈套票呢?... 隻淫獸究竟有幾淫呢?... 下集收視會有幾多呢?... 小圓Figma幾時出呢?...

So happy to see that.

Thanks for the extracts.