Toysdaily 玩具日報

查看: 9483|回復: 25

[玩具報告] Transformers Commander Grimstone with Dinobots

呢隻由話出到出左都非常期待, 不過玩落就真係麻麻地...:80:

先睇盒面, 賣相唔錯,

唯一可以變機構人既恐龍 Grimstone

博派標誌印係個背上

Pachycephalosaurus (右腳)

Parasaurolophus (左手)

Spinosaurus (右手)

Ankylosaurus (左腳)

呢四條龍除左唔可以變形, 仲差唔多0活動能力....:56:

全家幅

合体

合体之後雙手居然唔可以屈曲....真係不知所謂....!:blame:

後記 : 呢款野老實講唔係仲鍾意恐龍, 或者有多餘錢, 都可以一買, Size又細...真係....:42:
回復 1# virtualman

謝報告~ 之前仲諗住買... 而家唔使諗loo~~:38:

(其實想買建造派果set 多d.....:35: )
YES, WE CAN GIVE UP.

THANK YOU FOR YOUR REPORT.
以今時今日嘅玩具水準嚟講﹐呢隻真係完全唔合格
依家好多機械人都做到每隻個別變形﹐合體後可動性良好﹐但老變竟然做唔到﹐真係唔掂
好唔掂..不知所謂~
係我錯覺定點…呢套好似無限合體咁既樣既=.=
點解無暴龍架呢?
係得隻小機械人睇得上可以玩下
其他個D感覺怪怪似的
The design looks really good. But somehow it seems like hardly standing. can't bend the arm? O.o
thanks report, luckly, didn't buy it
沒辦法嘛, 這系列的賣點是一發合體嘛~ 其實恐龍們不是挺好看嗎(=w=.)
如果把這玩具當成戰隊機械人的合體玩具來看待的話, 感覺會否好一點?
我講少少個人意見啦,希望同我的意思有衝突的大大們唔好介意。
五合一系列是一種全新玩法的合體系玩具,
過往的合體派都係將手手腳腳各自扭成手腳的形狀,然後接駁埋成一體就是了...
各自的玩法好玩但就沒了合體時的互體了...

反而五合一系列本來各部份平平無奇,手腳部份無變形功能又無任何可玩機關,
但一合體手腳部份自動變形,這個設計我覺得已經很突破了!!

另一方面因為取消了手腳各自變形的機構,
令售價下降,我自己就很歡迎這個市場策略了,
並不是每一樣玩具都玩到很複雜很複雜,賣到很貴很貴就好的...

不過我覺得這個系列最大問題是外型太前衛...
依家好多機械人都做到每隻個別變形﹐合體後可 ...
laiken 發表於 28-11-2010 10:52 PM

咪係囉... 今時今日o既技術來講... 太差了 : (
回復  virtualman

謝報告~ 之前仲諗住買... 而家唔使諗loo~~

(其實想買建造派果set 多d.....:35 ...
goldwater 發表於 28-11-2010 22:19

呢個系列隻隻都係咁, 包括建造派......:49:

YES, WE CAN GIVE UP.

THANK YOU FOR YOUR REPORT.
馬仔 發表於 28-11-2010 22:31

Thank you:77:

好唔掂..不知所謂~
guy_spider 發表於 29-11-2010 00:16

呢隻野只可以話係賣相唔錯....:42:
依家好多機械人都做到每隻個別變形﹐合體後可 ...
laiken 發表於 28-11-2010 22:52

未就係囉, 老變sell既如果唔係變形, 咁佢地仲可以sell d 乜...:angry: