Toysdaily 玩具日報

查看: 13205|回復: 15

[個人收藏] [Transformers] NEMESIS PRIME

原模是HASBRO的Evasion Optimus Prime.
之前買左日版, 非常喜歡. 又見很多人重塗, 即刻手痕.

NEMESIS PRIME, 即係黑文, OPTIMUS 的REPAINT中最喜歡就係佢.
其實HASBRO應該遲早會出依隻色, 不過我等唔到了

黑色就是型!

面相,  其實原本是不打算戰損的, 不過變一次之後已經自然戰損了.
留意, 眼睛是透明螢光紅.
所以會有兩種發光方式:
1. 本身可以透光.
2. 紫外光下也會發光.

背面, 好喜歡佢乾乾淨淨.

貨車. (側窗油漏左)

黑文配劍是常識.

透光, 不過佢本身設計採光麻麻.

螢光, 型!
不過講真...實物睇是型一百倍的, 可惜影唔到出來.

合影

完.
好!而家hasbro變咗repaint恩物:love:
Evasion prime 可以話係TF moive 系列裹面極少數嘅佳作,結構簡單但變形系統一流,如果能夠將佢升級到leader class, 透過加強變形細節改善上半身的外形,咁就 perfect了!
隻啞黑色好型!!!
Wow..... 正當大家注意力集中於舊化嘅時候,突然出現邪文,的確帶出另一番風味。

用dark saber應該仲襯啵。
把劍係邊隻玩具?
回復 2# numan123
因為HASBRO平D..XDDDD
回復 3# initialb
認同, 真係出得唔錯,
我都想佢出LEADER, 而且手D關節位要改
而家企係到好型, 但一擺POSE就硬晒
尤其係手背塊版, 頂住晒.
回復 5# iorik
我加張用DARK SABER先
紫色DARK SABER我原本有, 是因為油黑文先買紅色的
黑文原來配的應是紅劍
回復 6# chusiuon0211

把劍係DR.WU為transformers prime V class megatron 設計的補件 dark saber.
回復  iorik
我加張用DARK SABER先
紫色DARK SABER我原本有, 是因為油黑文先買紅色的
黑文原來配的應是 ...
小小妖 發表於 9-6-2014 10:32 AM

Good. 我鍾意紫色,夠晒邪。

等我嚟對抗你嘅dark saber。

回復 11# iorik
依把配原色OK wor
我隻原色配TFP FE文把槍, 都好夾.

我都覺我紫色邪D...(可憐的MEGATRON, 劍要被偷了)

玩玩下...TFP D武器設定真係唔差...
回復  iorik
依把配原色OK wor
我隻原色配TFP FE文把槍, 都好夾.

我都覺我紫色邪D...(可憐的MEGATRON ...
小小妖 發表於 9-6-2014 11:22 AM

可惜我倆手上的劍都不是正廠出品。

另外我手上嘅saber其實有另一款係銀灰劍柄紫色劍刃
唔錯唔錯,如果加埋火炎紋身就PERFECT了∼∼
回復 13# iorik
你果把我都有, 不過唔夠邪, 唔O岩黑文