Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: virtualman

[玩具報告] Transformers Commander Grimstone with Dinobots

係我錯覺定點…呢套好似無限合體咁既樣既=.=
紫月葵 發表於 29-11-2010 00:21

開頭我都覺, 不過玩落一D都唔似, 因為無限合體既活動能力強好多, 仲可以俾人創新合体, 所以無限合體係好玩好多!:71:

點解無暴龍架呢?
neoneo 發表於 29-11-2010 08:53

我都想問下....:unhappy:
係得隻小機械人睇得上可以玩下
其他個D感覺怪怪似的
玩具Kenny 發表於 29-11-2010 09:45

怪都唔緊要, 而係成舊膠唔郁得....:angry:

The design looks really good. But somehow it seems like hardly standing. can't bend the arm? O.o
BMecha 發表於 29-11-2010 10:11

Yes, can't bend the arm! For the whole series !  :*
thanks report, luckly, didn't buy it
kingeltshan 發表於 29-11-2010 10:21

You are welcome. :77:

沒辦法嘛, 這系列的賣點是一發合體嘛~ 其實恐龍們不是挺好看嗎(=w=.)
如果把這玩具當成戰隊機械人的合體玩 ...
手榴蛋包飯 發表於 29-11-2010 10:52

只可以講呢個系列係我第一次買, 亦都係我最後一次買....:angry:

咪係囉... 今時今日o既技術來講... 太差了 : (
玩具 發表於 29-11-2010 13:59

Hasbro真係要想清楚呢個系列仲有無market.....:67:
我講少少個人意見啦,希望同我的意思有衝突的大大們唔好介意。
五合一系列是一種全新玩法的合體系玩具,
過 ...
隨感一亡魂 發表於 29-11-2010 11:33 AM

的確.....呢個係今次既特色.....有時唔係每隻變得就好既....你都玩唔哂咁多啦~個價錢其實都吸引我...只係我未下定決心而已...
但今次個樣有少少令我失望.....似乎WAVE 1既狂派最正常...
我講少少個人意見啦,希望同我的意思有衝突的大大們唔好介意。
五合一系列是一種全新玩法的合體系玩具,
過 ...
隨感一亡魂 發表於 29-11-2010 11:33

其實自動變形確實係一個賣點, 但因為呢個賣點, 而忽視左合体後既活動性能, 甚至乎連合体前既活動能力也放棄, 連一個有形d既post都做唔到, 究竟值唔值, 只可以講見仁見智. 價格是否下降未必係一個selling point, 因為都要睇可玩度, 設計, 質素, 與價錢去一并評估. 亦同意大大所講, 唔係複雜或價錢貴會是選擇玩具既因素. 以上只係個人意見, 歡迎討論:)
的確.....呢個係今次既特色.....有時唔係每隻變得就好既....你都玩唔哂咁多啦~個價錢其實都吸引我 ...
pcwolf 發表於 29-11-2010 18:28

其實今次上色都算唔錯, 只可以講每個系列有佢既特色. 失望既係呢個系列係唔係每隻可以變人形, 同活動能力欠缺. 合体後個樣其實都麻麻地....:(
其實自動變形確實係一個賣點, 但因為呢個賣點, 而忽視左合体後既活動性能, 甚至乎連合体前既活動能力也 ...
virtualman 發表於 29-11-2010 06:58 PM

先感謝大大的認真回話:77:

手腳完全硬直這方面我覺得是個別款式設計問題,因為從網友的repair(下兩link)
軍事合體Bombstock.
鐵錘Sledge.
所看到,戰鬥派的手腳還可以作出一定程度的屈曲...
所以這一款恐龍派的徹底敗北的我亦無話可說...

不過我的對五合一系列依然充滿期待,就希望將來系列的造型設計可以傳統一點,這個手唔手腳唔腳的造型實在太前衛了...
的確.....呢個係今次既特色.....有時唔係每隻變得就好既....你都玩唔哂咁多啦~個價錢其實都吸引我 ...
pcwolf 發表於 29-11-2010 06:28 PM

我覺得最型是這個組合:

by http://hk.myblog.yahoo.com/isisrafale/article?mid=16588
沒辦法嘛, 這系列的賣點是一發合體嘛~ 其實恐龍們不是挺好看嗎(=w=.)
如果把這玩具當成戰隊機械人的合體玩 ...
手榴蛋包飯 發表於 29-11-2010 10:52 AM

如果佢有戰隊機械人般正正經經的造型這系列相信早已大賣了...
Habro有時都幾狼,冇呢分大膽,唔會有TFA、電影版呢D大膽設計,不過出事既機率相對都頗高下,好似個套電影版人車聯盟,睇包裝部車可以入個人落去,仲可變型,好似幾得,見佢劈價買左部斯偉柏,嘩變人之後D比例完全唔係路,但後來部Jazz又唔錯wor。呢盒野合體前風格都好TF,合完竟然好重日本動畫味,幾抵死,如果夠平想買部玩下。
You are welcome.

只可以講呢個系列係我第一次買, 亦都係我最後一次買....

...
virtualman 發表於 29-11-2010 05:52 PM

其實如果嫌合體形態太前衛的話, 只買2合1pack亦是一個選擇~

個人很推薦Sledge~