Toysdaily 玩具日報

查看: 12493|回復: 22

[分享討論] 剎那:「這是最後的任務!」

「了解!ダブルオークアンダ、剎那•F•セイエイ、出る!」

00QAN[T]係剎那理想中既機體,依部機亦都係成為左真變革者既剎那專用
依部機係剎那第一部搭載有Sword bit既機體,而依部機既主要用途係用黎溝通既
00QAN[T]可以創造一個00Raiser更強既高濃度粒子領域,即係話佢既溝通能力比係00Raiser更強
而00QAN[T]仲搭載左偽娘系統作為剎那既輔助系統,簡單啲黎講即係偽娘做左哈囉既角色:26:
講返盒模型先,今次依部MG 00QAN[T]真係做得好好基本上就咁成型色都好靚,而今次笨大仲照顧埋無LED燈既顧客
用貼紙黎代替LED燈黎凸顯返太陽爐既字樣,唔講咁多去相,等00QAN[T]既身影烙入名位既眼中!

今次大膽嘗試將個人仔都上埋色:35:

今次部機D detail位做得幾好:78:

一出黎第一槍就係用左黎救準備自爆既可樂男:66:

去啦Sword bit!

剎那﹕「俺は戦うために来たわけでは......」
啲Sword bit唔只打得其實仲可以釋放GN Field! 真係攻守兼備呀!:34:

Tran-am! Raiser Sword!:* 依幕其實幾搞笑偽娘同剎那講話用trans am仲好早唔夠兩秒剎那就無視左佢開左trans-am用Raiser Sword:DD
剎那個下其實諗:你都傻既我唔似你咁可以有咁多個肉體可以再返生= =依家唔用等幾時呀= =?

GN Buster rifle把野其實都幾長...:78:

剎那:「Quantum Burst!」

半重現Quantum Burst mode:D

係核心到出返去既一幕:shiny:

飛去木星一幕:shiny:
=====================================================================================================================================
感想:
今次部00QAN[T]整得真係好高質素 出完劇場版咁快就有MG笨大既今次有效率得黎又有質量
而且仲好貼心有埋貼紙癡太陽爐另外仲送左個stand黎支撐GN Buster Rifle/Sword
而且今次部機仲可以重現返部機最大既用途---Quantum Burst mode:shiny:
另外好多謝Exia無私俸獻左個GN太陽爐(LED燈)俾00QAN[T]:64:
題外話:
睇完劇場版之後,小弟一路有留意網上大家既影評,亦都知有人接受唔到高達vs外星人:31:
其實今次既劇場版我覺得做得好好吖,我覺得今次係打外星人而唔係打人類既原因有兩個:
第一係想帶出人類係危急關頭時係會無分國界一齊聯手對抗,面對困難,我覺得依個feelings幾好全人類一齊做同一樣野保護地球
如果換轉對手係人類既話其實都幾難做到依個效果
第二係想利用一般認為無可能同到外星人對話,到到最後靠剎那黎做左對話令大家互相明白,其實係想講既然人同外星人都溝通到可以互相理解
咁點解人同人就唔得姐?有時有啲衝突就可能因為大家理解唔到大家而產生左一個誤解從而產生衝突!
個人認為今次00劇場版所帶出黎既meaning其實幾好,其實好多高達片點解要打仗姐,其實大家最後個目的都係想世界和平姐,而今次00劇場版只不過換左手法
唔係易暴易暴,而係透過對話黎達到互相理解而避免戰爭發生,我覺得個監制好有心思真係唔錯,一擺一貫高達結局手法:71:
另外,網上有人話今次打鬥場面唔夠,但係小弟又唔係咁認為wo,捌除左00QAN[T],其實其他高達好似超兵同Lock on同埋其他人咁都打得唔錯好激
超兵開六眼就好似開無雙咁飛得勁快斬人 而Lockon就開全屏做左新一代freedom咁秒外星人另外武士道,小熊同可樂男都打得好好,我個人覺得最值得
向小熊致敬佢身為一個小角色但係就同外星人鬥到最後一刻最尾仲自爆救地球依種捨生取義既行為真係好值得我地欣賞一反一貫高達小角既常態只會係臨死前嗌
也..也咩囉唔同真係唔錯!另外,武士道都係。
而我最欣賞00既係佢每一部機都會打到盡晒唔會俾人打爆小小野就成部機報銷吖= ="當用一部就爆既機同成千上萬既敵人打個感覺真係好唔錯!不論係主角四子又好配角都好
每個人都出晒力唔會俾人打爆一個部件就被退場:61:
總括而言其實今次00劇場版真係好好睇仲打得好震撼,強烈建議未睇既人都去睇下啦!5x蚊睇佢真係抵架:43:
最後送上模擬Last sence

紅字:Peace cannot kept by force. It can only be achieved by understanding.
多謝觀看:64:
好正~!
原本只係諗住入HG版~但係今次隻MG真係出得好正~
搞到心大心細想入埋隻MG!!!!
頭像被屏蔽
maybe perfect for having flowers:36:
:71: movic's pose n movic sharing

this MG is better than HG

for me is waiting for MG GN VI issue
很認同樓主的說法,網上一D人硬係要批評oo打外星生物呢點,又成日同uc比,咁鍾意uc咪淨係睇uc囉,又冇人逼你睇:45:,一時又話悶要創新,創新又接受唔到﹝唔跟uc主題)我原本想反駁佢哋,但唸唸下應該都好難同佢哋溝通....唉:56:....人同人果然好難相互了解呢
Thx report!
Can see how u love it in your article!  Add marks for support!  :)
小弟同樓主大大對電影既想法都係一樣, 覺得打外星人比打人類更加表達得出人類互相理解既主旨~另外打鬥場面都比較唔錯, 對普通角色心態及行為都描繪得唔錯~ 開頭睇pv已經有一種「馬沙逆襲」既感覺, 睇完之後甚至覺得佢比「馬沙逆襲」更能表達出含意. 本來對00q產品冇興趣,睇完之後有少少心動:35:, 另外樓主大大砌得好好...唔知係唔係用心作:58:
00Q的別名: 史上聊天能力最強機體-----網吧
:p:p:he:
very good post! strongly support!!
thx for sharing, great report & pic.....有D中毒添:35:
:71:好有心機的post啊,劇場版仲未有時間睇,睇完大大的介紹,感覺好似幾精彩,搞到自己都有點心動啊,哈哈,thanks for sharing !
很不錯嘛~:$
不過要蘿魂好了~不想組裝呢~
00Q的別名: 史上聊天能力最強機體-----網吧
mkyfk 發表於 26-11-2010 09:02 AM

另外佢唔係普通既網巴,仲係裸體聊天室:66: