Toysdaily 玩具日報

查看: 8549|回復: 17

[個人收藏] ~8月最後收穫~

8月真是意外的忙碌...隨著工作上的煩惱,玩具不經不覺的又買多了一點...

這些不算是8月收穫,只是這一星期之內的收穫!!

先看看近來這裡常見的LEGO.

巧合地在斗斗城見有LEGO MINIFIGURE 2的公仔於是又抽了幾包,我好老實的真的是抽,不是"摸"的.

又結果抽到都是比較想要的,真幸運!

上面第一張相是新版的吸血鬼,下面就是我自組的混合版本,不過風格上都是保守了一點,如果再有吸血鬼可能再砌一隻現在流行的金髮大學生LOOK...

舊版的吸血鬼可以有兩個表情,新版的就只有一個,我都是喜歡舊版的多一點.

更古老風格的吸血鬼了.

這是用了換出來吸血鬼的披肩及頭髮組成的新大魔導士.

之後是這一批公仔中最想要的一款,斯巴達戰士!!

最少我都想齊一個小隊,當然有更多就更好啦!但恐怕價錢加起來都幾嚇人.

又是今次好好玩的一隻,滑雪人,棍及滑板都可以用又可以握於手中.

可惜我這時間都是需要一些古裝人物.

最後抽到的是靚女一名.

換裝之後就成了女弓箭手一名了.

LEGO之後又到我另一至愛,TF.

意外的比我見到了下面這傢伙,價錢是有點貴但也二話不說的就第一時間入手了.

但好看不好玩,未買的朋友真可能要三思...

FIGMA連續兩隻,本來BLACK ROCK見是SP NO.是想放棄的了,怎知有大貨而且唔貴,於是又收下了...

TEANA,機動六課的一只又怎會錯過.

(但講就是這樣,不過葉奈我可是一隻也未入手的...)

下面這是.......誰??

按BANDAI的包裝上說是ONE PIECE的ACE,但點睇都唔似...

星戰新一浪CLONE WARS的角色出得不錯,而且難得香港某些百貨公司有散買,多開心呢!

有時我會覺得玩星戰的3.75可動性只是搭單的,不過有理想的可動性總是叫人高興的!!

更叫人高興的應該是MACE WINDU那一款,好好運之下搵到一隻,不過已經帶回國內,有時間再介紹他.

最後又是要感激阿仁兄的時候,多謝他在美帝為我搜集一D奇怪的玩具,THANK YOU!!!

下面這一對又是他幫我入手的,我就用來送比一個喜歡SONIC的朋友.

當然阿仁兄送來的又怎會只這一款,不過近來又忙又病,未有時間處理...

:71:
點解話只tf好看唔好玩?
:67:除左艾斯...其他都正
Lego Spartan! Good!
lego and figma are also my favourite.
SW這隻本也想買
可惜公仔是卡通造形
保重呀warxv兄…
連你都影到艾斯咁「靚」仔…成個忍者小靈精入面既甘麥基咁樣…
我雖然近期好想要艾斯既商品…更想要白鬍子。
不過真係免啦…
隻Hot Rod幾型﹐係咪TFA嗰隻﹖
大大ge8月真係充實:unhappy:
himhimhim74,cybster,virtualman,aesopq:
THX!!

paul886:
對手幾易甩,同時雙手的可動性亦有比較有限,玩起來唔多順手.

ZIN:
ACE就真係....食之無味...

wunba:
係,如果整個300隻可以砌個溫泉關出來....

gazza1211:
哈哈哈,原來是同好呢!

玩具Kenny:
我一開始都唔想收動畫版的,不過睇左明珠台之後就一發不可收拾....

罪兄:
ACE我是買來睇下可以改到幾多的,呢一隻其實已經小改左一D的了.
之後就是比較麻煩的部份,因為PVC真係幾難入手的...

laiken:
正是TFA的版本.

★銀時:
........這只是部份呢.....出血的程度自己也嚇了一跳....
:61:good buy!