Toysdaily 玩具日報

查看: 24181|回復: 80

[分享討論] TXB終於做完電王

TXB終於做完電王,
做kiva啦,
但係佢將kiva釋做,
幪面超人月騎lo
kiva~~~
另一個拉打的災難
一個比蛆還廢的宅主角~~
一個愛泡妞的老爸~~~~~~
~~~~~~~~
最奪命的是~~~編劇  ----> 井上敏樹
近年絕作  甲鬥王
開始時  很多迷
然後  暗黑烹飪大賽???? (味吉陽一嗎???)
再來 地獄兄弟  (但忘記了有加速了,還要雙方一齊忘記的可愛吧)
再加一個腦殘蠍子拉打
到結局時  再忘記解釋開始時的大量迷團
讓我們可以很迷很迷的問  井上敏樹!!!你攪乜呀!!!!
p.s.  kiva後~~還有更大的災難等待我們~~~~DCD..........................
TXB終於做完電王,
做kiva啦,
但係佢將kiva釋做,
幪面超人月騎lo
539203407 發表於 6-11-2010 12:03 PM

個名型得黎又幾悲壯喎~~~
又話譯做月牙, 月騎無乜氣勢咁喎....:oh:
kiva~~~
另一個拉打的災難
~~~~~~~~
最奪命的是~~~編 ...
白狼 發表於 6-11-2010 12:28 PM

本身無乜睇過kiva…但覺得造型幾型…絕招亦係近年型既之一。
可以同kabuto相題並論咁爛?
咁我唔睇應該係時運高。

decade真係災難…最終既解釋…
竟然係劇場版度夠膽老實講俾觀眾聽:「decade係無故事既…」
真係…:angry:

不過decade好似有一系列,好似原本要付款定係dvd特典咁既短故事…竟然好精彩。
夠膽講出拉打入面不能提既問題…或者一d有趣既問題…(有人放左全套上youtube有英文字幕。)
呢個對咁憎decabe呢條賊仔既小弟黎講,竟然都會讚…真係有一定程度既有趣架。
p.s.剛剛上去搵片…已經刪哂啦…
kiva~~~
另一個拉打的災難
~~~~~~~~

咁我無睇近年的幪面超人片,似乎係正確的...
kiva~~~
另一個拉打的災難
~~~~~~~~

咁又唔好因為係井上而為反而反,我覺得呢套無野仲越做越好
其實我都幾鐘意kiva 個劇情喎~

開頭有少少亂, 因為不斷響父子兩代之間轉黎轉去, 但睇睇下覺得咁樣又幾好喎, 好似同一時間睇緊2個故事, 但又有d關聯咁~
叫鷄巴咪好囉, 又啱音:71:

我覺得Kiva係平成最差的rider劇,Kabuto都仲有主角的性格突出可取,kiva主角根本患左嚴重思覺失調,性格吾統一兼混亂..仲有D 欲哭無淚ge笑位,bugs多到講吾曬...

女主角(近年代果個)出場打monster時都會拿把"每次都明知打吾死隻monster的槍"出來,講一句好型的對白:我要將你毀滅,覺悟吧!你死期到la..之類,跟住下個畫面就係比隻monster丙到9彩(通常都係泰拳式用膝踢女主角個肚)...(女主角都好勁,次次比隻moster埋身丙最後都無事).次次都係甘越睇越好笑..好似周爺d片甘..之不過武器吾係摺櫈..
我越黎越覺得連戰隊都好睇過拉打:(
我越黎越覺得連戰隊都好睇過拉打
stonekeung01 發表於 7-11-2010 05:05 AM

家陣既獸拳戰隊真係唔錯!
家陣既獸拳戰隊真係唔錯!
katoributa 發表於 7-11-2010 09:29 AM

X2:71:
我覺得Kiva係平成最差的rider劇,Kabuto都仲有主角的性格突出可取,kiva主角根本患左嚴重思覺失調,性格吾統 ...
takeshi 發表於 6-11-2010 10:39 PM

咦?:(
各位版友評價咁唔統一既?

一邊就形容佢可以同平成劣作之一kabuto相提並論。
一邊就話越做越好?

……不過無睇過就算啦,都唔諗住追返羅~
Just my sharing.  Kiva is not bad in Rider series.  Worht to take a look!  :)