Toysdaily 玩具日報

[新品消息] 超合金魂 金毛獅王 --- Closeup photos update on page 1 (17th FEB.)

回復  tower

呢樣又真係差左好多wo...失望中的失望
老文 發表於 8-11-2010 03:43 PM

x2
x2
transformer 發表於 8-11-2010 06:13 PM

x 3...:42:
講真, 自問對玩具無咩要求, 但正如上面師兄所講, 無理由三十年前嘅問題都slove out唔到? 那過啲呱, 我零願佢認衰仔, 換件都好過而家咁呀, 唉..........:26:
x 3...
講真, 自問對玩具無咩要求, 但正如上面師兄所講, 無理由三十年前嘅問題都slove out唔到 ...
CombattraV 發表於 8-11-2010 06:22 PM

認衰仔先至系識做生意、挙脚賛成!

前脚麻煩、成本貴、老細又催、索性拆鬼左拒、換過盒上去算!
如此一挙後
1>完全満足史上合体後至亮仔的基本要求。
2>成本大減、飛機仔同頭整到5使合体前後換機又換頭、一隻過。
3>獅子形状<将就>位置又少左、成隻再亮D。
4>有資源用系隻大飛機、脚整安定D、亮D、5使好似而家甘、成
  身合金圧在2条<痴>埋1辺的脚裸蓋度、又様衰又驚有意外企
  5穏!
5>獅子前脚既成本少左甘多関節、零件、工序、一於定価1万6千円、
  尼個価格+合体前後亮仔、無人会再投訴
我覺得前腳唔翻向後,直接屈埋上心口同膊頭平排可能仲好,同做大少少個獅頭遮住,
我見雙臂抽開應該仲有位的.....不過笨大邊有咁好死一take過比件perfect grade嘅野你...
做到都當睇唔到啦:45:
:DD一係咁, 下次出隻獅子單品, 完全唔駛合体配備, 應該可以好靚仔~~!!!擺响合体機械人側邊就型晒law~~!!!
上半身我無投訴,只係脚掌同小腿之間空位幾礙,不過我都會買
頭像被屏蔽
上半身我無投訴,只係脚掌同小腿之間空位幾礙,不過我都會買
taifat 發表於 8-11-2010 08:41 PM

點解金毛獅王著高踭鞋架????
關於獅子前腳問題, 有人話收係獅頭, 其實都唔夠位, 如果個頭要大到收到對腳, 就會頭大腳細, 都幾難睇下
其 ...
denlo 發表於 8-11-2010 09:09 PM

請問尼位兄台有無量過現在同旧版的正確比例、知道可以用在獅子頭周辺的
亜鉛金属的基準厚度嗎?知道獅子頭大小和身体的可調整範囲有幾多嗎?
知道有幾多種関節構造和物料上的解決方案嗎?知道成本的平衡点在幾多銭嗎?
以什麼理由得出<其實呢度d人要求做到收到腳都幾過份下, 跟本近乎冇可能,>
這様的判断?
頭像被屏蔽
好多人都話獅子太肥仔, 其實都逼於無奈, 又要收納小機械人雙腳, 又要乎合合体後比例...
唔好又為未發生的事傷和氣啦~:42:
我係新人, 其實有什麼途徑可以反映玩家意見給笨大呢?
對腳我比較擔心點, 咁樣o既關節, 耐咗怕會鬆.....
Oh! To me, the design is ok. Still be my "must buy item"!
:?我想問, 當年dx既可動性...同呢隻合金魂既對比有幾多~~!!!
隻獅子樣好衰 雙眼同TV睇嘅差好逺
正一畫虎不成反類鼠
下半身直程好似裝左個(馬桶上面個)水箱咁
不過......
出得再差都一定有D dau住40吋肚腩A字膊40幾歲人  
0係唔同forum ...未去日本一個post
返黎香港一抽二lun又發一個post (荒死人唔知佢去日本咁)
果種人會買