Toysdaily 玩具日報

[新品消息] 超合金魂 金毛獅王 --- Closeup photos update on page 1 (17th FEB.)

OK啦!不過廿幾三十年都想唔出個好少少既方法去處理對腳,有少少失望咁囉!
neoneo 發表於 6-11-2010 05:23 PM

可能已經諗好咗, 不過留嚟出ver.2而已~
笨大一向有鋪ver.2癮,點會一下就出到最盡最完美攪到無路比自己行??!!
Rambo 發表於 7-11-2010 07:07 PM

因為超力電磁俠已經出咗ver.2, 已經有咗伏線V形電磁俠, 大武士, 金毛獅王都會出ver.2, 因為佢地係4兄弟, 相信笨大亦唔會"大細超"~

V形問題係太細隻, 超力已加大size, V形應該都會, 另外頭盔大臉細, 腰兩邊嗰兩口釘似科學怪人最外眼...

大武士變形方式同原註完全唔同, 好有理由再出ver.2~

而獅王對前腳收得唔好, 大家都在討論中~
回復 216# BoAkawaii

可能係拆左佢改收對獅子前臂入心口....
先唔好諗有無可能出ver.2啦, 問題係就算出硬, 都要唔知幾多年啦, 如果真係對這合金(動晝)有愛, 好難忍咁多年:help:
因為超力電磁俠已經出咗ver.2, 已經有咗伏線V形電磁俠, 大武士, 金毛獅王都會出ver.2, 因為 ...
BoAkawaii 發表於 8-11-2010 01:52 AM

唔一定既,V型超力人氣,大武士同金毛仔不能相提並論的
比如Medicom咁,DX Rider 1,2號出左6,7個版本,V3都有2版
X至ZX呢D就永遠唔會因為係兄弟而翻出改版了

總之出成點都會買啦.
睇漏眼!!
原來合咗體之後, 機械人個腳踝好似甩出來咁, 好古怪wor!!
睇漏眼!!
原來合咗體之後, 機械人個腳踝好似甩出來咁, 好古怪wor!!
gumng 發表於 8-11-2010 11:36 AM

以目前出過既合金来比、都幾肉酸架。認真体下、大脚板同粗盒状小腿之間
就靠一条好幼既金属条(収系個黄色8角型脚錚蓋後面)。

先5好理物理上好5看、比起正常的中心軸関節設計、尼隻系重心安定性上
都恐有問題(可動範囲中<可観>的角度好有問題)。
以目前出過既合金来比、都幾肉酸架。認真体下、大脚板同粗盒状小腿之間
就靠一&#26 ...
tower 發表於 8-11-2010 03:15 PM

本來見佢搞番掂對獅子手, 都有番d興趣!! 不過依家見合體後對腳踝離開哂, 真係要放棄law!!

回復 204# tower

但外觀都總算靚仔..我唯一希望係有一隻電鍍金色的獅子..咁囉:35:

腳踝..三角褲..獅前腳..呢三樣最令人心痛:53:..以現有技術真係好難說得上好
回復 223# tower

呢樣又真係差左好多wo...失望中的失望:72:
回復  tower

呢樣又真係差左好多wo...失望中的失望
老文 發表於 8-11-2010 03:43 PM

師兄剛剛才發現腳踝分開問題?? 同我一樣啊!
我依家就一定唔會入, 等睇實物先決定!!

回復 227# gumng

係la..之前我都大讚架..而家..頂..真係:26:真係p佢個k..隻金毛真係我玩具中的初戀泥架..攪到咁
頭像被屏蔽

対B記失望和WACOM兄同感、

如果CM’s出尼隻出到丹加多A(太空保衛者)同糕滴安既質素我会選CM’s・

人脚獣脚都好勉強下、要雇成本一定要取捨、玩具設計師的価値就在点様将最好
的IDEA在成本内表現、妥協一定5系妥協在最主要部分(例如獅子前脚大家
都同意系旧合金最須要改良的部分、5排第1都第2重要掛?点可以30年後
収人2万円但避開尼個問題?以前既DX様様当時頂級水平、比平常合金貴5倍
比$時条気順D麻)

現在的B記5系做5到、玩過<跟巴士搭>就知道尼個5系極難的設計同成本問題。

今年捧左巴拉達場先!
笨大真係唔知你想點?設計經常開倒車
行街精 發表於 8-11-2010 03:58 PM

上當年除了對獅子腳外,已經覺得十分正。合金魂話出金毛獅王,仲以為佢只須改善下對獅子腳便可以了。點知對獅子腳又唔掂、合體後對腳又唔掂......真係唔買都無所謂
正如tower 兄所說 "重心安定性上都恐有問題":50:   行街精 ching也說出了要點
若果出ver.2先再睇啦...