Toysdaily 玩具日報

查看: 31406|回復: 135

[其他] Hottoys 熱玩具公司旺角部分前綫人員令人生厭

關閉 [複製鏈接]
這是我 Send比hottoys CS的信.

熱玩具公司,

本人今天(星期日)下午到貴公司拿訂了的公仔及再落了兩張史泰龍公仔的訂金.  你店內較為有經驗的Sales如常地站在店中較靜的地方, 只得新的同事幫手招呼客人. 在收銀柜台前應該是新請的Sales有禮地比公仔我check. 較為有經驗的Sales就收錢及幫我出史泰龍的單. 全程那位有經驗的Sales和我全冇眼神接觸, 收了錢也不說句多謝. 但這樣也好, 致少我不需要看你們的黑臉.

Check完公仔後, 新的Sales準備交入了袋的公仔給我. 他看了有經驗的Sales一眼後, 有經驗的Sales全無反應. 新的Sales便轉身, 拿了一盒STARWARS Chubby說是贈品後便放入了我的袋. 新的Sales對有經驗的Sales說你忙了送贈品比客人.  有經驗的Sales當着我面前輕聲說:"呢道我話事,送唔送比客我決定,鐘意就送." 新的Sales跟有經驗的Sales說:"那麽這些貼紙也不能送... (指着柜內)".  有經驗的Sales不作聲. 新的Sales便把公仔有禮地交給我.

雖然有經驗的Sales有我剛取公仔的單, 但再機械左地問我拿姓及電話. 填完後用手把兩張單拍在柜面上, 然後九十度轉右.  我奇怪他沒有如常用我核對單上資料. 不過每年也花了2-3萬在Hottoys12"上.我大約也知道單的內容.自己看過後便離去.

其實我想問問貴公司知否你們在旺角兆萬部份前綫人員,特別是有經驗的那些Sales, 對客人很冷莫,甚致冇禮.  同時, 前綫人員為何能當着客人面前說"呢道我話事,送唔送比客我決定,鐘意就送"? 我要怎樣才可以成為貴公司前綫人員鐘意的人呢?

每次再見不到貴公司黑口黑面的員工上班, 其實也有點放鬆, 因為每次比錢也問自己值得嗎?

我手上尚有一大堆訂單, 短期內仍要都旺角提貨. 所以我希望貴公司前錢的服務態度能攪好些, 我不是希望要有五星級的服務. 只希望比錢時不要再有不愉快的經歴.  看到今天的事例, 我知道了那些在未裝修小店時巳有令人討厭的態度是如何一代一代地傳下去.

我是 VIP XX, 電話 XXXXXXXX. 歡迎打電話詢問. 有經驗的Sales名牌是XXX.

Best Regards
頭像被屏蔽
支持!
去 HT 買野唔係咁開心 :64:
回復 2# BruceLee

這也是我的主觀願望.
支持!
去 HT 買野唔係咁開心
Assassin 發表於 20-9-2010 02:44 AM

Hottoys CS 如果唔比個回覆我便不再買新嘢.  唔玩公仔玩魚仔玩HiFi...
唉!依個世界就係咁樣!有D人做野馬馬虎虎就長做長有迄立不倒(應該有人照住啦),自己盡心盡力做野就被公司炒魷!所以有時好多事都睇化晒啦,自己覺得應該就去做啦(好似投訴依樣野咁),不過都係當發洩下就好了,因為基本上都改變唔到佢地!:42:
玩玩具玩得唔開心,好似失去了意義......
如果購買得唔開心....就唔買hottoys買其他野......iphone...GUCCI...LV等
最緊要自己開心
買千幾蚊電器都不知幾好招呼,
相反我覺得喺HT買幾多錢玩具嘅待遇都一樣咁差!!!
可能那是公司守則呢.

呢道我話事,送唔送比客我決定,鐘意就送"....社團制度?咁都得,哈哈..希望佢係同同事吹水吧~:71:
頭像被屏蔽
有個唔係好高....好似姓李...ok播,態度幾好{:3_137:}

反有果個高瘦黑黑地有d駝背....態度真係唔得{:3_127:}
頭像被屏蔽
YES RAY THE ATITUTE IS BAD!!!  HE ALWAYS BAD FACE!!!! FIRE ALL OF THEM LA!!!
頭像被屏蔽