Toysdaily 玩具日報

查看: 9183|回復: 26

[新品消息] 狂派二老WFC---音波

今次音波不是變walkmen, 亦不是大家估計的mp3, 而是變成有獠牙的戰車! 基本上車款無問題, 仲幾有型, 之不過我覺得狂派不變成飛機, 實在令我有點失望, 可能是先入為主的關係吧!!

機械人形態算是接近原著, 但腰部太幼, 霸氣不足, 放在大佬麥身邊, 馬上被比下去!! 可動性跟其他3款一樣, 腰部不能轉動, 擺姿勢有點失色! 整體來說, 我覺得在四款WFC玩具之中, 機械人形態只能排第三, 只是比大黃蜂優勝!! 最驚喜的地方是心口和以前一樣, 可以打開, 但不是放卡式帶, 而是將自己的武器收藏, 總算是對舊版音波的一點致敬!!

同原著一樣可以打開心口, 可惜無雷震, 飛鷹同黑豹, 只得兩把武器!!

更多內容
http://hk.myblog.yahoo.com/gum_5/article?new=1&mid=1635
其實人型也不差, 只是文麥兩夫婦造型太好了吧?
啊...音波我也很想要啊...:help:
其實人型也不差, 只是文麥兩夫婦造型太好了吧?
啊...音波我也很想要啊...
手榴蛋包飯 發表於 2-9-2010 04:44 PM

等多一會吧, 大貨就到, TF 玩具很難被炒作, 放心!!
心口可以打開放自己武器?  GOOD!:73:
still have not buy this tim...
回復 4# mkyfk
麥SIR都唔差架,補多兩張麥SIR比你!!

人型好似大肚咁, 加上腳板太大.......
除左柯柏文, 其他真係無乜興趣買.
人型好似大肚咁, 加上腳板太大.......
除左柯柏文, 其他真係無乜興趣買.
samsam0801 發表於 2-9-2010 07:04 PM

人人心頭好都唔同,好難話邊隻最好,唔啱的話等下一款!!
心口可以打開放自己武器?  GOOD!
mkyfk 發表於 2-9-2010 04:54 PM

最慘係唔可以放雷震ma!!
回復 9# gumng

but 我以經好滿意
回復  gumng

but 我以經好滿意
mkyfk 發表於 2-9-2010 09:25 PM

買啦!! 買啦!!
呢款音波同早兩年銀河之力嘅音波都係小弟認為人型及機体設計上佳之作。見到一定入。:71:
呢款音波同早兩年銀河之力嘅音波都係小弟認為人型及機体設計上佳之作。見到一定入。
山吹老師 發表於 2-9-2010 11:48 PM

請問兩年銀河之力嘅音波係咩樣呢??
:71:
遲d先買...