Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: gumng

[新品消息] 狂派二老WFC---音波

希望今天可以兩隻一齊買到!:34:
遲d先買...
阿天 發表於 3-9-2010 10:19 AM

正確!!
等多一會吧, 大貨就到, TF 玩具很難被炒作, 放心!!
gumng 發表於 2-9-2010 16:48

但係下個wave一箱得一隻咋喎!!
而且都唔知而家孩佬做乜
大舖(斗斗)果d又唔派貨
細舖又cut單

都唔知去邊搵
今日總於等唔切遲下番貨,忍唔到手,大出血一次過買晒4隻@@"
還好圍番平均每隻都算原價貴些少…而家玩緊隻文哥,變左一次之後既感想係:"fcuk!",好鬼死複雜,仲難玩過halfeye果d咁(天,不過同時又覺得冇買錯既,包括音波,呢幾隻睇相真係睇唔出實物既靚,一上手d色我已經覺得好值,膠就可能膠d,但我個人幾中意,總算冇買錯
今日總於等唔切遲下番貨,忍唔到手,大出血一次過買晒4隻@@"
還好圍番平均每隻都算原價貴些少…而家玩緊隻 ...
紫月葵 發表於 3-9-2010 09:03 PM

我反而鍾意文哥嘅複雜變形喎!! 反而覺得麥sir 變身方法太雞, 音波都好小小, 不過都唔及大黃蜂變得咁複雜!!

"睇相真係睇唔出實物既靚":
我影d相真係咁差??:79:
我反而鍾意文哥嘅複雜變形喎!! 反而覺得麥sir 變身方法太雞, 音波都好小小, 不過都唔及大黃蜂變得 ...
gumng 發表於 3-9-2010 11:40 PM

其實呢個wfc系列最唔好既一樣野係d peg太多同太難扣,有d仲唔太岩位,呢點我比較中意drift果set
今日買果4隻有三隻已經有野要執執,隻麥對博變形時太緊,好難套入,要鬆少少螺絲;隻蜂車型時(手某個勾要套入腳既一個扣度),其中一邊個扣太細,扣唔入,要自己削大少少個孔:音波其中一邊腳,變形時轉果個"碌架"有髮,要自己加長番裡面個勾…
我反而鍾意文哥嘅複雜變形喎!! 反而覺得麥sir 變身方法太雞, 音波都好小小, 不過都唔及大黃蜂變得 ...
gumng 發表於 3-9-2010 11:40 PM
唔關你影相事,我指既係佢d色,睇相果時太膠,但實物有少少"令令"地,又感覺冇咁膠
唔知你明唔明我意思呢…即係膠膠地又唔係完全膠,其實係幾膠但又膠唔晒,總之就膠得黎又唔硬膠啦,大概咁既意思
唔關你影相事,我指既係佢d色,睇相果時太膠,但實物有少少"令令"地,又感覺冇咁膠
唔知你明唔明我意思呢… ...
紫月葵 發表於 4-9-2010 12:27 AM

膠就係膠咗d, 不過孩記今次算出得唔錯架啦!! 好難隻隻都出到ironman2 6"嘅水準!!
其實呢個wfc系列最唔好既一樣野係d peg太多同太難扣,有d仲唔太岩位,呢點我比較中意drift果set
今日買果 ...
紫月葵 發表於 4-9-2010 12:25 AM

我又無呢d問題喎!! 跟menu變就ok, 可能係你變身果陣轉唔啱位置!
膠就係膠咗d, 不過孩記今次算出得唔錯架啦!! 好難隻隻都出到ironman2 6"嘅水準!!
gumng 發表於 4-9-2010 12:39 AM
所以我咪話實物幾好囉
我又無呢d問題喎!! 跟menu變就ok, 可能係你變身果陣轉唔啱位置!
gumng 發表於 4-9-2010 12:41 AM

隻麥就可能係,但另外兩隻果個真係有做工問題,不過是但啦,反正變到形就算
所以我咪話實物幾好囉
紫月葵 發表於 4-9-2010 12:47 AM

agree !!