Toysdaily 玩具日報

[新品消息] [NDS]機戰L(有新PV 7分鐘長)

不過話時話... 喱兩隻... 同無出無分別囉...

識得有個大牌有Wii 同玩開機戰嘅都無買囉.. ...
小櫻 發表於 26-11-2010 09:25 AM

Wii個隻因為game評分好低~~~所以我都冇入~~~:34:

360個隻vince兄話load得好慢又放棄埋~~~:56:
我都冇得玩, 部nds 大大送左比佢個friend 個仔
bbf1125 發表於 26-11-2010 09:42 AM

咁大方~~~:@
d 2 隻 只係 疑似 機戰 既 變異體 .... 一向覺得, 2d 既機戰 先係 真正既 機戰 ...
Vince 發表於 26-11-2010 09:44 AM

我都鍾意2d多d~~~:DD
Wii個隻因為game評分好低~~~所以我都冇入~~~

360個隻vince兄話load得好慢又放棄埋~~~
黑色三連敗 發表於 26-11-2010 09:58 AM

小櫻買game好少睇評分... 尤其係香港果啲...

例如GT5...如果嫌評分低唔買...小櫻部PS3就會變成PS/PS2 Save Back Up 機嫁喇...

無買無玩原因... 一...無XB360同Wii... 二... 參戰機體唔啱心水... 三... 系統唔鍾意...

查實機戰3D化都唔一定唔好... 當年Alpha for DC嘅評價不壞... 但始終機戰要有睇動畫Feel先過癮...

PS3由於機能過於強大... 反而令毋須咁強大機能嘅機戰系列難於製作... 點解?... 如果出到好似PS2 SRWZ之類嘅畫面再優化... 啲人會接受嗎?... 但如果全3D化... 大家又會覺得每Feel... 真係裡外不是人...

查實小櫻比較想係優化咗嘅PS2畫面(或者高清化)... 其實最大重點係Load碟要快啲囉...

小櫻上
Wii個隻因為game評分好低~~~所以我都冇入~~~

360個隻vince兄話load得好慢又放棄埋~~~
黑色三連敗 發表於 26-11-2010 09:58 AM

話時話 ....
果時冇得 install 落 hard disk 所以 loading 真係耐 ... 但而家可以 install 入 HD ... 可能或者應該 ... 可以接受 ?!
搵日羅反出黎試下先 ... . :(

例如GT5...如果嫌評分低唔買...小櫻部PS3就會變成 ...
小櫻 發表於 26-11-2010 10:10 AM

評分d野您又講得好啱~~~:DD

其實2隻d機体我都鍾意~~~但3d左又好似唔太鍾意~~~:unhappy: 如果公仔可以唔再cute版~~~比例分番大細~~~d畫面有高達毛傷咁~~~就好lu :D
話時話 ....
果時冇得 install 落 hard disk 所以 loading 真係耐 ... 但而家可以 install 入 HD ... 可 ...
Vince 發表於 26-11-2010 10:11 AM

試左通知聲呀~~~唔該 :p

例如GT5...如果嫌評分低唔買...小櫻部PS3就會變成 ...
小櫻 發表於 26-11-2010 10:10 AM

其實 ps3 出機戰 ...  唔洗一定要 3d 先 叫做 發揮 次世代機 既 功能 ga 下化 ...
如果可以做到 d d...
1) 入戰鬥時 唔洗 等 LOADING ...
2) upgade 去 1080p ...
3) 多 d 出場 作品 ... (近年 2d 既 機戰 出場作品 都好小 ... 得 十幾套 咁 ... 其實我係覺得唔夠的)
4) 加下 d 特典 gimmick 野 ... ie: 有人唱既 OP ... 動畫精華等等 ...
我覺得機戰迷會比 $ bor ... at least 我會 即出即買 ... :*
試左通知聲呀~~~唔該
黑色三連敗 發表於 26-11-2010 10:20 AM

ok 冇問題 ... 如果 ok 一定毒你 ... :shiny:
咁大方~~~
黑色三連敗 發表於 26-11-2010 09:58

佢話反正部機都放左係到成年唔玩, 咁咪送比d 小朋友玩lor :cool:
其實 ps3 出機戰 ...  唔洗一定要 3d 先 叫做 發揮 次世代機 既 功能 ga 下化 ...
如果可以做到 d d. ...
Vince 發表於 26-11-2010 10:50 AM

你都見到小櫻寫嘅要求嫁啦... 查實同閣下差唔多姐...

小櫻係講會有啲人對PS3機戰抱過大期待... 如果唔出到能夠發揮主機性能嘅遊戲就唔係遊戲囉... 有時覺得家陣啲人玩遊戲定玩主機...

所以主機性能過於強大反而成為致命傷... 嗱... 好似 iphone/ipad 果啲 Game... 雖然大賣/受歡迎嘅原因係幾乎免費... 但啲人覺得喱啲 Game 好玩... 查實望落去喱啲 Apps Game 都係超任級數... 好玩嘅原因只係因為無要求...

其實小覺得... 如果PS3版機戰... 戰斗畫面造到好似Gundam G Generation Wars咁上下果種半3D就最好... 仲有就係啲機唔好再係Mirror Image(例如當古鐵係敵機果陣...釘鎗會變咗做左手)...
Load碟要快... 可以响地圖上直接進行戰斗... 太多機同作品會影響平衡度... 唔好出GSD... 仲有要有一個萌萌嘅原創女主角... 咁就已經OK嫁喇..

呵呵呵

小櫻上
如果可以做到 d d. ...
Vince 發表於 26-11-2010 10:50 AM

而家機戰下下都係nds出~~~其實ps3同360都有一定數量~~~出都冇問題啦~~~:unhappy:

如果我地香港人有份參與機戰o既制作就好啦~~~:D
ok 冇問題 ... 如果 ok 一定毒你 ...
Vince 發表於 26-11-2010 10:52 AM

我最鍾意俾人毒~~~:shiny:
佢話反正部機都放左係到成年唔玩, 咁咪送比d 小朋友玩lor
bbf1125 發表於 26-11-2010 11:03 AM

唔緊要等2月出n3ds~~~:D
你都見到小櫻寫嘅要求嫁啦... 查實同閣下差唔多姐...

小櫻係講會有啲人對PS3機戰抱過大 ...
小櫻 發表於 26-11-2010 11:11 AM

我就希望玩法系統來個大突破~~~始終玩左咁多年玩法都差不多~~~:unhappy: