Toysdaily 玩具日報

查看: 5690|回復: 22

轉載: 超級失望!唔使去!把劍唔光! (靜岡 Gundam)

轉載: from blog og Gundam@JKL

超級失望!唔使去!

投映laser上去就算?無嘢呀?想點呀?

仲有第二條片去証實佢有幾失敗: http://www.yomiuri.co.jp/stream/top/100707_1.htm

七月七日:
頂!好失望!把劍點可以唔光架!!!

轉載自: http://www.itmedia.co.jp/news/articles/1007/06/news088.html
只能講, 背景光害太強.
是看到有光, 但是除非用很多電, 不然很難和後面的強光比較.

我諗咁大碌劍要發出好似動畫中那種粉紅光確實有啲困難

或者參考下我呢把STAR WAR光劍技術

3粒AAA電就可以發到咁光.........哈哈哈哈:34:

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
淨係咁樣

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
莫講話把光劍唔夠光...就算唔發光,我都一樣會去~嘻嘻~我自己對隻高達冇咩期望,所以唔會失望,只係想開開心心去一轉日本扡吓佢就好~以後唔理佢去邊,佢擺一次,我就去一次~嘻嘻~
我未去過,把劍光不光都會去 la !
我諗咁大碌劍要發出好似動畫中那種粉紅光確實有啲困難

或者參考下我呢把STAR WAR光劍技術

3粒A ...
xjohn 發表於 9-7-2010 12:36 AM

我自己做過用方電(9V)來推的光劍,
光度在黑暗中開當然可接受為夠光,
但是任何光一點的地方都不行.
有街燈都要等眼睛適應了那個較暗的狀況,
才覺得夠光.
我本身唔知激光劍端是否縣空??所以受力有限制,

做到中銀一小段,咁發光可不可呀!!

:53:very disappointed! come on man! let's put xenon hid on it, sure it will able to light up the whole sword even with day light!  Buy a set from Honda!  S2K xenon known to be blinding everyone eyes!
莫講話把光劍唔夠光...就算唔發光,我都一樣會去~嘻嘻~我自己對隻高達冇咩期望,所以唔會失望,只係想開開心 ...
siegheil 發表於 9-7-2010 12:08 PM

x2
我本身唔知激光劍端是否縣空??所以受力有限制,

做到中銀一小段,咁發光可不可呀!!
williamhychan 發表於 9-7-2010 05:10 PM

單是粗度已經差很遠了吧...
有技術問題限制先會咁做啫,大家都諗到嘅方法唔通人地官方諗唔到咩?

今次把劍雖然係新賣點之一,但係主角都仲係高達,唔使因為把劍唔識發光就唔去嘛~

再唔係,返嚟用photoshop加返發光上去咪得囉~
頭像被屏蔽
有一個疑問,官方網頁寫住9月開始開放時間係10:00-18:00,而9月前係10:00-20:00,但個個都話日本18:00還未天黑,咁9月後去仲睇唔睇到著燈呢?:?
有一個疑問,官方網頁寫住9月開始開放時間係10:00-18:00,而9月前係10:00-20:00,但個個都話日本18:00還未天 ...
stonekeung01 發表於 11-7-2010 05:10

I am quite confuse too.... as I found in late Sept, the temperature is around 24 degree C, I therefore can go earlier, yet, for the lighting show, I know in Dec there will be earlier sunset, around 5pm... but not in Sept... :63: