Toysdaily 玩具日報

[問]VF-1S(頭部laser X4)係唔係只係得"福卡機"一部?

因小弟想買部山口式VF機, 所以想要部頭部有laser X4嘅VF-1S
想問VF-1S(頭部laser X4)係唔係只係得"福卡機"一部?
如果有其他機嘅圖就最好
Thank you各位:)

[ 本文章最後由 mikey 於 6-10-2007 06:06 AM 編輯 ]
原文章由 mikey 於 6-10-2007 03:28 AM 發表
因小弟想買部山口式VF機, 所以想要部頭部有laser X4嘅VF-1S
想問VF-1S(頭部laser X4)係唔係只係得"福卡機"一部?
Thank you:)

vf0-2s,1d都有4支野
山口暫時得1s有4支
原文章由 神王 於 6-10-2007 03:57 發表

vf0-2s,1d都有4支野
山口暫時得1s有4支

Thank you先:DD
咁VF-0S,2S,1D係唔係同1S一樣樣:?
如果唔係D角色專用機,山口式末必會出:sad:
其實我冇特別喜歡Macross邊個角色or機身colour,
只係中咗"山口毒",又比較喜歡VF-1S個樣(頭),
所以想買隻玩吓:shy:
暫時明確知道/就出的只有VF-1S (福卡...黄/黑機) 10月15日出。其餘未知。
以我了解, 除左魔鬼號之外, 無一架機再有四技炮, 個四技應該係機關槍, 而唔係放Laser.
在超時空要塞的設定中﹐所有中隊隊長也是駕VF-1S。
電視版中的福卡機的是黃黑﹐電影版中的一條輝機是紅黑﹐麥斯機是藍黑。
還有歷年眾多超時空要塞遊戲中多不勝數不同顏色的VF-1S﹐
如Purple小隊的紫色機﹐Blue Rose小隊的黑色迷彩機﹐當然還有Minmay Guard喇。
原文章由 馬仔 於 6-10-2007 09:16 AM 發表
以我了解, 除左魔鬼號之外, 無一架機再有四技炮, 個四技應該係機關槍, 而唔係放Laser.

TV同劇場版設定都係一樣:shy:
Armament: Mauler ROV-20 anti-aircraft laser cannon x 4, Howard GU-11 55mm 3-barrel Gatling gun pod x 1 (200 rounds ammunition), underwing hardpoint x 4