Toysdaily 玩具日報

[詢問] MG 鐵奥 會唔會出

原文章由 scarlett 於 5-2-2007 02:12 PM 發表
講真啦, "The O" 又大=又貴, 機設又臃腫, 又會有幾多人真係肯買呀 ...

肯定講多過買啦 ...

好似之前"自護號", 大夠衰 ... 前車可鑑 ....

:o

當年The-O hg 賣到斷哂貨, 反應都唔知幾多~好多人都搵左好耐先買到架.....

以我意見:出MG 一定有市場架, 雖然當年定價已經話要8000yen,依家就算定到一萬yen都冇問題(當然要足料la)~

鍾意U.C.系既fans都有咁上下年紀, 好似我呢d老一輩高達迷都已經出左黎做野好多年,幾百蚊點會比唔度?

"自護號" 大夠衰同The O 係唔同架....跟本係兩種完全唔同風格...有幾多人接受到自護號"有腳"??
原文章由 shingotaz 於 6-2-2007 23:44 發表

當年The-O hg 賣到斷哂貨, 反應都唔知幾多~好多人都搵左好耐先買到架.....

以我意見:出MG 一定有市場架, 雖然當年定價已經話要8000yen,依家就算定到一萬yen都冇問題(當然要足料la)~

鍾意U.C.系既fans都 ...

係,當年THE-O冇出模型,首辦我就唔識啦,同埋邊有錢買.好多我呢輩D80年代ACG迷,個個都恨有1隻THE-O,小林誠DESIGN喎,當年幾紅呀佢!!
我等隻MIA都等左10幾年啦,後來再有BB戰士同埋HGUC,MG當然想佢出,只係客觀覺得可能性愈來愈少.
大家唔洗灰心,我地連HI-nu都等到,仲有咩我到會等唔到丫~?!XD
原文章由 shingotaz 於 6-2-2007 11:44 PM 發表

鍾意U.C.系既fans都 ...

我89年出世
我係UC死忠~!!!!:*
我覺得唔係太關年紀事,如果真係鍾意高達呢樣野,都會知道UC先至係好野~!
可能我太過主觀了~:DD

[ 本文章最後由 lsy 於 7-2-2007 12:11 AM 編輯 ]
自護號完全體我有買,鐵奥我真的想佢出mg:no:中意D睇落力量感重的機體:shiny::shiny:
已經
好耐之前bandai已經o係宣傳活動公開左MG THE-O o既參考出品實物, 只係一直都無落實推出

其實以敵角機體而言, 相比超卡碧尼、沙薩比等等o既MS, THE-O似乎唔係特別受歡迎

而由於體積o既關係, MG THE-O一定會係高價商品, 所以推出MG THE-O BANDAI同零售商都要冒好大風險

再者, 雖然參考出品已經有推出過, 但如果而家先出, 果個幾年前o既設計一定會俾人過時o既感覺

如是者, 再要推出就一定要重新設計

但係, 要重新設計的話, 幾時先排到佢呢?
頭像被屏蔽
快d出UC 0083 機體就好喇
最好出埋GP01 ver2.0啦:)
如果HGUC,我想佢出Gundam Mk.V
hahah mg風雲再起,貴族gundam
I would buy mg風雲再起 instantly

very unlikely for The O, they didnt bother to make Justice!!!
我想佢出夜鶯
I think because the size is too big, even if bandai releases it , it will be too expensive!!
完美自毒號都出得,MG The-O點會無可能?!

不過miss左Zeta電影版呢個時機,今年仲要幫Seed電影版做勢,我諗係都唔會今年出喇
個人認為點都應該出!

聯邦有高達.....自護有自護號
聯邦有nu.....新自護有沙薩比
奧干有Z.....THE O 都算係泰坦斯既象徵