Toysdaily 玩具日報

查看: 8983|回復: 17

[玩具報告] Medicom 1/6 VCD JoJo奇妙之冒險 III 白金之星 開盒

個盒好大,正面/側面/背面:

包裝內有兩個頭可供替換.

白金之星好似要衝出來!:50:

找悟空幫手托一托個頭!

硬膠台座,如果可以有亮燈或發聲功能(歐啦!歐啦!歐啦!)就好啦!

把雙腳安裝進去支撐位就可以.

由於白金之星都唔輕,記得要插實D!

雙腳的活動力是零!腰部可以轉動.

雙手肩關節不能動,肩關節以下的活動力也不高.

也可以擺雙臂張開的樣子.

有替身白金之星又怎會沒有本體承太郎!

承太郎:白金之星!
白金之星: 歐啦!歐啦!歐啦!歐啦!歐啦!歐啦!歐啦!

後評:整體QC不錯,陰影色上得很好,不過是VCD關係,活動能力太低,得個"擺"字,邪惡的Medicom太有可能日後出可動的白金之星!另外一個問題是價錢太貴,下下替身都出應慕的話真係多多錢都唔夠買!(現在有白金之星,瘋狂鑽石及世界,日後可能還有皇后殺手、黃金體驗、黃金體驗安魂曲、胭脂王......真係諗起都暈:30: )
所以我都唔敢...掂呢條line.....:69:
:(太貴!最慘就係可動性近付係0
:71:
頭像被屏蔽
太貴!最慘就係可動性近付係0
大舊金 發表於 29-4-2010 02:30 AM

的確幾貴,加上適逢日圓升值,真係....:59:
以呢隻野既 pose, 佢應該不出一個月就會使出 MJ 既 45度斜身俾你睇......
shiine 發表於 29-4-2010 12:45 PM

唔好嚇我啦!:50:
以呢隻野既 pose, 佢應該不出一個月就會使出 MJ 既 45度斜身俾你睇......
shiine 發表於 29-4-2010 12:45 PM

應該唔會,因插落去條野都幾長下
頭像被屏蔽
主角都仲可能會儲RAH,想齊人,都係玩Medicos算了.

不會啦..其實這隻不是單腳站
第二隻腳腳跟也有卡損貼在後面的地台
所以重心是連結地台一齊分擔的~不是說全身的力量都壓迫在單腳上
不會發生mj 45度傾斜狀況.....
不會啦..其實這隻不是單腳站
第二隻腳腳跟也有卡損貼在後面的地台
所以重心是連結地台一齊分擔的~不是說全 ...
lydiamomo0903 發表於 29-4-2010 05:00 PM

佢右腳伸出一塊插在係中間位置凹位位置,而左腳底有個凹位插係上邊突出之位置,插實的話應該唔係咁易跌!

的確幾貴,加上適逢日圓升值,真係....
vanhelsing 發表於 29-4-2010 01:50 PM

日圓好似跌緊喎,,,由早排91美仙一路跌到昨天94美仙
:71:
回復 13# hongwohse

最弊落訂時係升緊...:59: