Toysdaily 玩具日報

查看: 19321|回復: 57

[玩具攝影] Terminator 2 -劇情重演-

先黎個臨摹電影Poster.......但係因為冇哈利...用寶馬頂檔....

這個T-800阿諾, 無論頭部雕功...衣服裁剪,車功...專用BODY,身形比例....皮膚上色....整體上算是上級作品,

雖然如此..但亦有需要改善的地方...
面相方面....似就似..不過係整體比例拉闊左....又或者係塊面造得唔夠長....所以4份3面,或側側地面時個角度係最神似...
面部紋理雕刻得非常細緻....YULLI的雕功不容致疑....
但可惜有過火情況...面部皺紋太重手....令這個T2時期的阿諾,像老了10年...甚至比拍T3時更老.....

髮型, 太方...太鮑魚刷....其實在劇中,阿諾前額的頭髮是有些弧度彎向後的....即是俗稱嘅"騎樓"...

最後一點...就是手肘只能彎曲90度....若能增加10度的活動能力....可以擺出的姿勢會更自然....
現在想把SHOTGUN托在肩膊上也很勉強呢...

-劇情重演-

Part 1.
Terminator Arrives

I need your clothes, your boots
and your motorcycle.
(人黎呀~同我拖個假髮男出去打~!!)

You forgot to say please. (鏡頭影得太低....影到何B仔位置....=.=")

Part 2.  
Meet John Connor

Get down.

-You are a Terminator, right?
-Yes, Cyberdyne Systems, Model 101.
My mission is to protect you.

Stand on one foot.

Put the gun down now!

Part 3.
Sarah Breaks Out

Don't do that !

Come with me
if you want to live.

通霄看更mode..............

後記..........若換上黑Tee著一段時間後....body有機會會染上淡淡的黑色....
仲有,唔建議長期帶住黑超display....因為, 有機會在鼻樑上染上黑點~~~

最後來一幅合成圖........

謝謝觀看~~~
Damn!! the first picture looks hella real!!

半夜支持用心分享...好圖

"後記..........若換上黑Tee著一段時間後....body有機會會染上淡淡的黑色....
仲有,唔建議長期帶住黑超display....因為, 有機會在鼻樑上染上黑點~~~"

以上令人煩惱
:71:
You need the DX T-800 BD to complete your story :34::71::75:
本來堅决唔訂唔買嘅, 呢次真係比MAX大你毒死左.......:49:

HT幾時有現貨吖???:sad:
正呀!
Dame cool! can't wait to get mine^^:43:
great photos for sharing MAX thx!
I can't stand to give a loud laugh when every time i see the scene that Connor order the terminator to put down the pistol!:66:
Awesome! Excellent pictures bro Max! Keep it up!
呢隻係HT上級作﹐我等緊佢出爛面版。
假如有一天州長升呢做左白宮主人~~呢隻實炒到上天
{:3_131:}  正!  很期T1000
頭像被屏蔽
正到你呀  好痺呀 :71:
好圖,正到無朋友,more phpto pls!! :52:
呢隻係HT上級作﹐我等緊佢出爛面版。
假如有一天州長升呢做左白宮主人~~呢隻實炒到上天
goodies 發表於 27-4-2010 09:19 AM

抱歉讓你失望, 他永遠不會成為美國總統

憲法不允許, 美國總統必須是在美國出生 :66:
MAX大呢個貼真系激正!

本來唔想入住的依家都有D沖動∼

你講得好啱,目前面相真系唔算100分,做得太老相,完全唔系T2時那個相貌。而下巴中間突出的肉肉亦完全不是那回事,

手肘可動低我倒不太在意,我反而在意頸略長,太A膊。

希望HT快D公布新款T800