Toysdaily 玩具日報

查看: 17135|回復: 45

[Hot Toys] DX10 比較下 other Terminator figures

由於好多人勁弾頭雕面相,我先知香港人對手指公大dd嘅figure嘅像真度係有咁嚴格要求。

小弟好唔鐘意Hottoys 嘅做生意手法及對客戶嘅安排(如排幾粒鐘隊及動漫節加錢”送”嘅”bonus”parts),但因為自己廿幾年前已經開始砌T800呢隻figure,所以想同大家分享一下多年來見過其他廠出嘅亞諾(比例有大有細),等大家同Hottoys 呢隻比較下。

第一隻就係廿幾年前出嗰隻空心膠1:6,砌到油到改到嘔血(張圖呢隻唔係我砌):

next

做人公道 D ,  post 埋 HT 之前出個隻普通版 T2 黎比呀:

(個人意見,之前出個隻
似"漫畫版",個樣起哂角。)

唔差在搵埋eb隻t800 (1/4) 比較下啦:

finally (borrowing photo from Dick.Po) 你自己唸下要邊隻 , 邊隻面相似d...

回復 1# schumy

因為貨源少,好多人買吾到。。。
回復  schumy

因為貨源少,好多人買吾到。。。
yuppi 發表於 19-11-2012 10:01 AM

應該係好多真正玩家買唔到!
回復 3# BigOil

真正攞咗現貨既玩家,有幾多個插過?
應該係好多真正玩家買唔到!
BigOil 發表於 19-11-2012 10:05 AM

but i heard many supply on yahoo auction now for low price?  many people said price crashed, no?
洩一下,遲d隻黑寡婦應該會插得仲勁。
回復  BigOil

真正攞咗現貨既玩家,有幾多個插過?
yuppi 發表於 19-11-2012 10:09 AM

先講版主D相睇唔倒!另外同意Ching講,真正攞喺手嘅大部分玩家又有幾多個重會狂插?你睇出貨前後幾日插嘅同讚嘅比率相差幾遠就知,而貨源小亦因為當初預訂出官圖時畀人插得多頭雕勁唔掂,少咗玩家訂同早Cut訂係原因之一,相信到復仇者BW出大貨時,同樣嘅情況會再出現,因為BW又係狂畀人插頭雕、身材唔掂,但以破記錄最快Cut訂嘅搶手貨。不過無論講乜都無所謂,喜歡插嘅又好,讚到上天又好,論壇就係有呢個自由,亦係我入嚟嘅原因。我持嘅態度好簡單,有愛就訂,冇愛就話之你,我有我享受,理得你感受!!:DD
頭像被屏蔽
I used dropbox doesn't work, now using photobuckek Pls let me know if u can see photos now  thanks
一比較過就知 HT 都唔差。
洩一下,遲d隻黑寡婦應該會插得仲勁。
yuppi 發表於 19-11-2012 10:46 AM

好似有D玄機喎!:58:
其實由細個玩玩具到依傢從來都冇人會攞啲劇照對邊度差幾mm之類~!{:3_130:}
就算以前玩m記都知m記有時會美形左!改左~!!
不過咁講又唔太公平嘅~!依傢好多大哥都係大左都冇玩玩具,
一跳就玩ht~!只可以講ht係本地公司,佢地真係好Q真心支持~!
愛之深~!責之切~!!:$
回復 6# yuppi

師兄好似收到風,大貨又會中招咁喎…
所以我一向都覺得多9魚,
你搵到另一隻好d嘅,仲得q閒用ht玩photohunt咩....
有好多好多所謂的缺點,根本就係照片將佢放大左好多好多,
一上到手根本就唔覺,唔通你玩12" 用間尺玩咩..
就算真係同真人/實物有些微分別(根本就一定會有)
又會好影響你玩嘅心情?如果會,咁其實你已經忘記左咩叫玩具,
因為你連放鬆心情去玩玩具都唔識..
如果ht 都叫差不如你講一間好嘅嚟聽下?
一向都接受了:38: 我唔係玩1:1,所以接受能力好大,而且玩玩具係開心事,不要被玩具玩番轉頭令自己唔開心,唔鍾意咪唔好買,唔好訂,訂咗唔想要咪放囉:38: