Toysdaily 玩具日報

[Hot Toys] DX10 比較下 other Terminator figures

其實1/6比例唔係好近睇都好難睇到有問題! :36:
回復 1# schumy

大大,仲有NECA 12“o架。佢都算係平价12”。:73:
回復 13# kimlam

只有好多人買吾到,吃不到的提子係酸既,到時大把人抽水狂插發洩。
到時Black Widow 派貨前真係又要買定花生:34:
小弟T-800已經到手,有小小個人意見分享
其實隻嘢點解唔似,錯不在雕刻方面,面形五官,
與及皮膚細紋,佢真係有做足,只要你細心觀察
便能發現其實都好似好細緻。
最主要俾到大家唔似嘅主因係上色問題,
以小弟所見佢上色只上咗60%-70%,眼位,眉心,
鼻亦,權位,面脥,口角,髮腳也沒有上陰影,
所以導致有唔似嘅感覺。
呢隻t800絕對係神級作,但個人覺得太北斗化,我會鐘意前者。
其實樓主在說反話,這是反正H丅的水平是現時最好的。
我也取了貨,亦認為是之前部份相片角度問題做成水準下降評論。
有實物DcHing ,應該多D上來評評才算公道:78:
師兄唔好見怪,睇完你辛苦尋找貼上來的圖,我覺得好似用一架廿幾年前的日產GTR同最新的GTR 35做比較,新勝舊是必定吧,只要不是雞蛋裏挑骨頭,好多師兄的意見是值得尊重的
其實應該開個 Hottoys 討划區,班專家已經去到敵視 Hottoys 嘅地步,隻 figure 稍有不是便無限放大,大佬,閙唔係唔得,但係咪起碼有隻實物係手呢?同時我發現,罵 Hottoys 的共通點就是當下的產品沒以前的好,原來 Hottots 最大罪係以前的 figure 出得太好,今天稍有不及便天理不容!!! 還有呢班專家通常有埋"炒家想妄想症",乜叉也可連上炒家,只要炒家稍有機會瀨嘢,便雀躍不已,好心咪咁天真啦,真係炒0個班,有排都去唔到"瀨嘢"嘅地步!
回復 24# hk小文
都唔一定既,之前EB隻MIB套西裝一樣被插,可能HT比較多產品同受歡迎吧XDXD
網絡世界討論...究竟係玩家、抄家、定路過口痕....真係認真你便輸了...小文兄咁資深,不會未看透吧...
回復  hk小文
都唔一定既,之前EB隻MIB套西裝一樣被插,可能HT比較多產品同受歡迎吧XDXD
網絡世界討論.. ...
chika 發表於 19-11-2012 23:14

依傢TD咁多專家~!如果吓吓追post睇佢地偉論,
之後仲要逐個同佢地解釋再插真係好唔得閒~!!:what:
我依啲口痕友,齋睇相!想up就up兩句~!真係想吹水揀第邊吹好過~!!:43:

做人公道 D , 師兄你 post 咁多相出黎, 冇非都係想証明 DX10 已經好好姐 ! :58:
你點解唔 post 埋 HT 之前出個隻普通版 T2 黎比呀 ?  :38:
一句到尾, 我覺得 HT 之前出個隻靚過呢隻 DX 10 多多聲~ 講完 ! :64:
回復  hk小文
網絡世界討論.. ...
chika 發表於 19-11-2012 11:14 PM

當我見到,天下出那隻步驚雲,某幾位狂插 hottoys 的專家竟然會讚好話正,我便知道他們的品味何其出眾,難怪他們成日罵 hottoys 無誠意,原來要出到咁既水準才叫有 heart!
回復  schumy

大大,仲有NECA 12“o架。佢都算係平价12”。
how_1001 發表於 19-11-2012 03:20 PM

Yes yes.  What I posted here is not exhaustive, just my collection over the years, I m not trying to exhaustively list out ALL t800 figures here.
回復  schumy
師兄唔好見怪,睇完你辛苦尋找貼上來的圖,我覺得好似用一架廿幾年前的日產GTR同最新的GTR  ...
chika 發表於 19-11-2012 10:46 PM

Sure, I m just giving my personal opinion, which is I m very happy to have this figure with good realism, full accessories like leather jacket minigun and M79, all made and painted, pose able, for just $1500.

20 years ago I had to modify the model kit, paint again and again, use 石膏 to make a M79, and the final product looks not that much like Arnold. Even if u give me $15,000 today I cannot make a figure anywhere like Hottoys quality.  

Just my personal view.