Toysdaily 玩具日報

[分享討論] [ps3/xboc360]Marvel VS Capcom 3 約戰/討論區

...你當我冇膽...重中學雞咩...

唔洗激我WOR ~~我唔受ka..
滴滴仔 發表於 26-2-2011 09:13 PM

您想受都唔得啦~~~~隻game都~~~~:he:
回復 624# bbf1125

沙包您去左邊~~~:53:

剛發現用m記s字頭用h制放波~~~very easy銀河王好易打死~~~開左好多endings~~~:71:
我同您可以試下開成就~~~

星期六一路玩玩具~~~一路同您地打~~~打打下發覺air combo唔掂起碼學到 ...
黑色三連敗 發表於 28-2-2011 09:01

識air combo就多個工具,  但真係出唔到的話, 靠組合援護/單招都得, 因為呢隻game的招式好跨張, 有時距離成個畫面都可以打到人, 又有援護, 即係多左一d  "一按即出的地圖炮/升龍拳".  除左小數人, 大多數air combo要近身先發動到, 被對方一埋身就要好小心, 如果成日想住要用air combo打人, 要埋佢身的意欲太強, 可能會輸得仲慘.

琴晚我同雞兄打, 成晚好少機會用air combo打中佢,就算打左佢上天, 都好多次miss左接唔到.  只係靠組合單招同埋爆hyper 都win過幾舖, 依家打rank原來真係唔難, 連遇幾個低手, 冇驚冇險之下拿到ranking 5連勝.  如果你遇到呢5個對手, 你都一樣sure win.

最後一個輸左後仲send 垃圾message來, 冇實力又冇品.
雞兄成就就過900~~~天呀~~~
黑色三連敗 發表於 28-2-2011 09:01

其實我睇過成就表..... 最難應該係320個mission果個.

160 mission果個都唔算太難, 隻game差唔多40人, 平均每人開4個mission, 努力下應該可以.

ranking果2個.... 5連勝就睇下抽唔到抽到低手就對手la.

只要有耐心, 至少可以開到800幾.

接近900
識air combo就多個工具,  但真係出唔到的話, 靠組合援護/單招都得, 因為呢隻game的招式好跨張, 有時距 ...
getterwing2 發表於 28-2-2011 09:09 AM

咁勁~~~5連勝 :50: 我d咁既實力唔掂~~~:56:

hyper又次次唔中人 :79:
其實我睇過成就表..... 最難應該係320個mission果個.

160 mission果個都唔算太難, 隻game差唔多40人 ...
getterwing2 發表於 28-2-2011 09:14 AM

開160missions我覺得好難~~~有d開左2個已經止步 :31:
咁勁~~~5連勝  我d咁既實力唔掂~~~

hyper又次次唔中人
黑色三連敗 發表於 28-2-2011 09:17

hyper... 有d可以用單招連, 例如市長大人, 確認左 重拳命中後先駁都可以.

好似deadpool, qcf輕拳開槍掃射時, 又係可以確認命中先至出hyper.  

有時真係要"估"... 但好似好多 hyper 被擋後都幾安全, 咪即管放膽d出.... 打左唔係好多日之ma, 唔覺唔覺原來已經開左 "用1000條hyper energy" 果個成就, 真係比我想像中快好多, 即係話好多時hyper可以濫用.....
您想受都唔得啦~~~~隻game都~~~~
黑色三連敗 發表於 28-2-2011 09:02 AM

得la ..得la ...:ar:

就當我怕雞兄同怕比你地 SM ...所以唔玩la :x
回復  bbf1125

沙包您去左邊~~~

剛發現用m記s字頭用h制放波~~~very easy銀河王好易打死~~~開左好 ...
黑色三連敗 發表於 28-2-2011 09:04

星期六晚老婆叫左佢d friend 上黎吹水, 咁我咪唔好意思開機law :cool:

昨日朝早打左一陣, 感覺真係亂到自己唔知做緊乜, 仲有係玩摜ssf 而家d 掣好唔慣 :die:
星期六晚老婆叫左佢d friend 上黎吹水, 咁我咪唔好意思開機law  

昨日朝早打左一陣, 感覺真係 ...
bbf1125 發表於 28-2-2011 10:37

開頭我都唔慣, 依家已經慢慢慣la
星期六晚老婆叫左佢d friend 上黎吹水, 咁我咪唔好意思開機law  

bbf1125 發表於 28-2-2011 10:37 AM

:38: ...你唔好咁講...到時三連又會話你

我唔知你B4有冇玩過 MVC ...我就冇la ... 一玩隻game個感覺..做乜膠..我出緊什麼..:80:

Sorry 各 MVC 's fans .....隻game 係好野 ..只係小弟唔like 呢個type ja :64:
hyper... 有d可以用單招連, 例如市長大人, 確認左 重拳命中後先駁都可以.

好似deadpool, qcf輕拳開槍 ...
getterwing2 發表於 28-2-2011 09:31 AM

市長近身都好用~~~個晚見您係咁飛埋黎~~~:69:

我出hyper真係唔熟~~~可能自己都未摸熟邊招打邊招~~~hyper1000應該唔難~~~我都食您好多招~~~:66:
得la ..得la ...

就當我怕雞兄同怕比你地 SM ...所以唔玩la
滴滴仔 發表於 28-2-2011 10:06 AM

我自己都俾人sm~~~點sm番您 :66:

bbf1125 發表於 28-2-2011 10:37 AM

我等您呀~~~沙包 :$ 想睇ending記住打very easy同damage選最大 :78:
開頭我都唔慣, 依家已經慢慢慣la
getterwing2 發表於 28-2-2011 11:35 AM

仲好勁~~~:$